Talent management

De inhoud van dit topic
wordt verzorgd door
de redactie van HR Strategie

Talent Management: 5 prioriteiten

De prio's om het gat te dichten tussen wat werkgevers doen om talent te managen en wat werknemers zelf denken.
1

Actueel

 • Opinie

  Diversity-programma’s bieden kansen, maar ook verantwoordelijkheden

  Wereldwijd, maar ook in Nederland vormen vrouwen in bepaalde sectoren nog altijd een minderheid. Maar de vele diversity-programma’s die steeds meer organisaties initiëren, bieden een mooie kans om daar wat aan te doen.
  19 september 2016
 • video

  Video: De werkomgeving van de toekomst

  Hoe ziet de werkomgeving van de toekomst eruit? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers zich optimaal thuis voelen op hun werkplek? Jim Stolze, creatief strateeg en dagvoorzitter van Tomorrow@work, licht alvast een tipje van de sluier op.

  17 juni 2016
 • Nieuws

  Talentmanagement: 5 prioriteiten

  Een overgrote meerderheid van de organisaties (85 procent) vindt dat hun talentmanagementprogramma’s en -beleid grondig en dringend herzien moeten worden. Het managen van de wijzigingen vergt ondersteuning van het management. Maar 4 procent van de ondervraagden stelt echter dat HR wordt gezien als strategisch partner binnen hun organisatie. Dit en meer blijkt uit de Global Talent Trends Study 2016 van Mercer onder 1730 HR-professionals en 4500 werknemers in 17 landen.

  11 mei 2016
  Door: 
  Redactie HR Praktijk
 • Opinie

  Sociaal kapitaal en de impact van social media op organiseren

  De moderne organisatie is een netwerkorganisatie. Steeds meer mensen werken in organisaties die flexibel zijn. Snel en creatief reageren op vragen uit de markt, op veranderende eisen en wensen van klanten is het motto geworden. Daardoor zijn de structuren van veel organisaties de laatste decennia veranderd en vragen organisaties van medewerkers meer flexibiliteit. Organiseren met talenten van medewerkers staat centraal.
  25 augustus 2016
 • Opinie

  In 5 stappen naar een 'future proof' talentmanagement

  Hoe blijf je als organisatie in deze business concurrerend, nu en in de toekomst? Dat kan alleen met goed talentmanagement. Maar in tegenstelling tot de heersende opvatting is dat geen zaak van de HR-manager. Met deze 5 stappen maak je talentmanagement klaar voor de toekomst.
  20 juni 2016
 • Opinie

  Recruitment in een spagaat: De eisende manager versus strategisch talentmanagement

  Het succes van een organisatie is zo goed als de som van het succes van haar medewerkers. Een waarheid als een koe. Dat er een duidelijke strategie nodig is bij het werven van personeel dat past bij de missie en visie van de organisatie is al lang duidelijk. Maar wat nu als er vacatures vervuld moeten worden en het moeilijk is om mensen te vinden die voldoen aan die strategische eisen en keuzes van de organisatie? Wat nu als de lijnmanager echt haast heeft en stelt dat hij op zoek is naar mensen die NU het werk moeten doen. Hoe ga je als (interne) recruiter daarmee om?
  30 mei 2016
 • Opinie

  Talentmanagement: Maak medewerkers eigenaar van hun gesprekscyclus

  Hoe krijg je 1.000 collega’s betrokken bij de uitvoering van een strategisch plan? Dit vraagstuk ligt op het bord van het management en de HRM-afdeling van Aloysius Stichting. De onderwijsinstelling voor speciaal onderwijs – met ruim zestig locaties – staat aan de vooravond van de implementatie van het Strategisch Plan 2016-2020. Belangrijk uitgangspunt: Leg de uitwerking van strategische doelen zo laag mogelijk in de organisatie.
  4 mei 2016
 • Opinie

  Talentmanagement: 5 dingen die je niet moet vergeten

  HR data gaat veel verder dan de data in je Talentmanagement systeem. Als het op talentmanagement aankomt, wordt de complexiteit groot. Ten eerste is de data die over de talenten gaat vaak verspreid over meerdere softwaresystemen. Dit zorgt voor blinde vlekken en voor ontbrekende informatie.
  20 juni 2016
 • Nieuws

  Talenten vinden bij grotere bedrijven niet de juiste werksfeer

  Het zijn vooral start-ups die steeds aantrekkelijker worden voor talent. De grote bedrijven lopen hierin achter en hebben het moeilijk om de juiste mensen binnen te halen. Meer dan de helft van werkend Nederland is van mening dat de meeste grote Nederlandse bedrijven of corporates een cultuur hebben die niet meer aansluit op de wensen van jonge werknemers en starters.

  14 april 2016
 • Opinie

  'Talentmanagement doet beroep op eigen verantwoordelijkheid van managers en medewerkers'

  Afvinken of alle leidinggevenden wel hun ontwikkel- en functioneringsgesprekken met medewerkers hebben gevoerd? Dat is niet waar het om draait bij talentmanagement, vindt Robert Kaspersen, HR manager bij organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. “De verantwoordelijkheid voor talentmanagement ligt bij ons in de lijn,” zegt hij. “Vanuit HR faciliteren we onze directie, leidinggevenden en medewerkers om hun doelen te bereiken. Daarvoor bieden we kaders en hulpmiddelen. Maar die hulpmiddelen moeten nooit een doel op zich worden. Ze moeten bijdragen aan de doelen van onze mensen en van de organisatie.”
  10 mei 2016

Partners