HRtv

Op deze pagina vindt u een overzicht van alle video's van HRtv, een initiatief van HR Praktijk en HR Strategie.

Actueel

 • video

  Video: De werkomgeving van de toekomst

  Hoe ziet de werkomgeving van de toekomst eruit? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers zich optimaal thuis voelen op hun werkplek? Jim Stolze, creatief strateeg en dagvoorzitter van Tomorrow@work, licht alvast een tipje van de sluier op.

  17 juni 2016
 • video

  Video: Is uw organisatie wel wendbaar genoeg?

  Organisaties en hun medewerkers moeten in toenemende mate wendbaar zijn, omdat hun business tegenwoordig van alle kanten wordt bedreigd. Wat zijn bijvoorbeeld de gevolgen van robotisering, gamification en de sharing economy voor uw baan? Creatief strateeg en dagvoorzitter van Tomorrow@work, Jim Stolze, legt uit wat er op u afkomt.

  9 juni 2016
 • video

  Video: Wat zijn de risico's van de wet DBA?

  Werkt u met zzp'ers? En weet u of uw (bestaande) overeenkomsten wel standhouden onder de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA)? In deze video legt arbeidsrechtadvocaat Mark Diebels u uit wat de belangrijkste risico's zijn en krijgt u tips om naheffingen en boetes te voorkomen.

  20 april 2016
  Door: 
  Redactie HR Praktijk
 • video

  Video: Management- versus HR-prioriteiten

  Wat zijn de managementprioriteiten voor de komende jaren en hoe verhouden die zich tot de HR-prioriteiten? Idealiter liggen deze prioriteiten binnen een organisatie op één lijn of sluiten ze nauw op elkaar aan. In het kader van het tweejaarlijkse Ken- en stuurgetallenonderzoek is dit onderzocht voor de periode 2015-2017.

  9 december 2015
 • video

  Tomorrow@work 2015: robots, zelfsturing en werkplek van de toekomst

  Robotisering, de werkplek en medewerker van de toekomst, sharing, zelfsturing en de circulaire economie. Zomaar een greep uit het programma van Tomorrow@work, een event van HR Praktijk en FMM dat op dinsdag 10 november plaatsvond in Media Plaza in Utrecht.

  12 november 2015
 • video

  Video: Ken- en stuurgetallen en meetbaarheid binnen HR

  Meetbaarheid speelt een steeds grotere rol binnen HR. Welke ken- en stuurgetallen moet HR in het vizier houden en hoe vertaal je dit naar harde euro's? In deze aflevering van het HR-topic legt Hans van der Spek, Manager Kenniscentrum HRM bij Berenschot, uit hoe HR-afdelingen hun toegevoegde waarde kunnen laten zien.

  20 oktober 2015
  Topic: 
 • video

  Video: 3 tips voor arbeidsperspectief en duurzame inzetbaarheid

  Organisaties zijn voortdurend in beweging en dit heeft grote gevolgen voor de duurzame inzetbaarheid en het arbeidsperspectief van uw medewerkers. In deze video geeft Mick Netiv, algemeen directeur Robidus, u drie tips om hier effectief mee om te gaan.

  17 september 2015
  Door: 
  Peter van den Hout
 • video

  Video: Het Nieuwe Werken voorbij

  We komen langzaamaan een beetje terug van de one-size-fits-all invulling van Het Nieuwe Werken. Maar wat komt ervoor in de plaats? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers zich 'thuis voelen' op hun werkplek? Jim Stolze, creatief strateeg en dagvoorzitter van Tomorrow@work 2015, licht alvast een tipje van de sluier op.

  1 juli 2015
 • video

  Video: HR-analytics - Leer denken in data en bouw een business case

  Wat is precies HR-analytics? Hoe kun je HR-analytics effectief toepassen in de praktijk? In hun boek 'HR-analytics: Waarde creëren met datagedreven HR-beleid' leggen auteurs Irma Doze en Toine Al uit hoe organisaties de verzamelde data kunnen omzetten in rendement voor de organisatie.

  16 april 2015
  Topic: 
 • video

  Video: Flexibele inzet van personeel

  Bij Center Parcs zijn van de ruim 3000 medewerkers zo'n 85 procent parttimers. Wat betekent dit voor je HR-beleid en flexibele inzet van personeel? In deze aflevering van 'De HR-strategie van...' vertelt Erwin Dezeure, HR Directeur van Center Parcs Europe, over zijn aanpak.

  31 maart 2015

Partners