Na twee keer te hebben geëxperimenteerd met anoniem solliciteren stopt de gemeente Nijmegen ermee. De proeven leidden niet tot de gewenste resultaten.
Ruim een kwart van de bedrijven (26 procent) is op dit moment WGA’er. Dit is een stijging van 6 procent ten opzichte van 2006. Dit blijkt uit een onderzoek door MarketConcern, in opdracht van Delta Lloyd en MKB-Nederland.
Van de jonge hoogopgeleiden is 90 procent binnen twee jaar weer weg bij hun eerste baan. Vaak doordat ze een verkeerd beeld van de functie hadden. Dat blijkt uit onderzoek van Ad Rem Young Professionals.
De meest gebruikelijke route moet bepalend zijn voor de reiskostenvergoeding van rechterlijke en rijksambtenaren, en niet de kortste route. Dit oordeelde de CRvB onlangs in een zaak die een officier van justitie aanspande tegen het arrondissementsparket te Maastricht.
De recruitmentsite van UMC Utrecht is de nummer 1 als het gaat om functionaliteit en inhoud. Dit blijkt uit de ‘Nationale Monitor van de Beste Recruitmentsites 2008', een onderzoek uitgevoerd door Intelligence Group.
De keuze van het beeldmateriaal op uw vacaturesite bepaalt mede de doelgroep die u zult aanspreken. Dat blijkt uit een onderzoek van Intelligence Group onder ruim 1.500 nieuwe Nederlanders en ruim 2.200 Nederlanders tussen de 15 en 35 jaar. Aan de respondenten werden vijf denkbeeldige recruitmentsites getoond met de vraag een toelichting te geven bij zowel de versie die zij het aantrekkelijkst vinden als het minst aantrekkelijkst.
Bijna de helft van alle Nederlanders van 55 tot 65 jaar had in 2006 een baan. Dat is meer dan in 2000, toen 38 procent van de ouderen werkte. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek bekendgemaakt.
De gemeente Den Haag begint een proef met anoniem solliciteren op vacatures op mbo-niveau. Ook het Amsterdamse stadsdeel Westerpark werft sinds kort op deze manier nieuw personeel. Beide werkgevers hopen door naam, geboorteplaats en -land bij sollicitaties te verwijderen, discriminatie tegen te gaan en de diversiteit binnen het personeelsbestand te vergroten. Dat meldt De Volkskrant.
Werkgevers gaan vanaf 1 januari 2010 op één manier loongegevens doorgeven aan de Belastingdienst. Vanaf die datum kunnen zij geen correctieberichten meer gebruiken voor betalingen achteraf.
Vanaf 1 april 2008 mogen periodieke uitkeringen uit een stamrecht (betaling uit een ontslagvergoeding) niet meer worden gekort op de IOAW. Mensen bij wie de stamrechtuitkering wel is verrekend met de IOAW kunnen vragen om herziening van de uitkering over de periode vanaf 1 april 2005. Dit moet gebeuren vóór 1 april 2009, zo meldt het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.