Colt Technology Services heeft Melanie Halsey benoemd tot executive vice president (EVP) Human Resources. Halsey treedt toe tot het managementteam en rapporteert aan Carl Grivner, de CEO van Colt.
Vergaderen, administratie en e-mail ervaren mensen als notoire tijdvreters. Maar de productiviteit op de werkvloer kan ook flink onder druk komen te staan door afleiding van collega’s. Een grote groep medewerkers wordt één tot vijf keer op een dag gestoord door collega’s (32%).
71 procent van organisaties in Nederland heeft moeite met het werven van flexibele arbeidskrachten en medewerkers voor onregelmatige en ploegendiensten. Dat betekent dat slechts drie op de tien organisaties erin slaagt om een flexibele workforce te vinden. Daarnaast geeft 67 procent van de Nederlandse werkgevers aan te worstelen met het behouden van deze flexibele arbeidskrachten. Met alle gevolgen van dien: een tekort aan arbeidskrachten kan zorgen voor 14 procent minder bedrijfsgroei en 14 procent minder productiecapaciteit.
Het zijn geen nieuwe werknemers, maar eigen medewerkers die een training krijgen om ‘expert in werkgeluk’ te worden. De groep wil met de nieuwe functie het geluk op de werkvloer letterlijk en figuurlijk meer inhoud geven. Niet alleen intern, maar ook bij opdrachtgevers.
De hoeveelheid werknemers die stress ervaren neemt elk jaar toe. In 2018 had ruim 17 procent van de werknemers met burn-outklachten te maken, in 2016 was dat 16 procent zo blijkt uit de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden van CBS en TNO.
In 2018 kreeg 28 procent van alle werknemers (ruim 2,1 miljoen mensen) op een werkdag zoveel informatie dat zij vaak of altijd moeite hadden om dit snel genoeg te verwerken. In 2014 was dat nog 25 procent. Werknemers die een overvloed aan informatie ervaren, zijn ontevredener over hun arbeidsomstandigheden en hebben een sterkere wens om te vertrekken bij hun huidige werkgever.
Onbetaald overwerken is op de Nederlandse werkvloer aan de orde van de dag. Een ruime meerderheid (54%) van de werknemers maakt wekelijks overuren zonder daarvoor betaald te krijgen. Dit sluit aan bij het beeld in andere Europese landen, waar gemiddeld een nog iets hoger aantal mensen onbetaald overwerkt (60%). Gemiddeld zeggen Europese werknemers bijna 5 uur per week (4u 47min) over te werken. Ondanks de vele aandacht voor de risico’s van een te hoge werkdruk, maken werknemers dus op grote schaal uren in eigen tijd.
Leden van de vaste commissie voor sociale zaken en werkgelegenheid hebben tal van vragen aan minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken gesteld over de nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). De vraag is nu of hij de nieuwe wet tijdig door de Eerste Kamer krijgt zo bericht het FD.
Momenteel hebben Nederlandse ouders recht op 6 maanden onbetaald ouderschapsverlof. Het Europees Parlement heeft echter een richtlijn aangenomen van 2 maanden betaald verlof voor beide ouders. Het kabinet geeft hier gevolg aan.
Bijna twee derde van de bedrijven beschouwt betrokkenheid van medewerkers (68%) en het aantrekken en ontwikkelen van talent (65%) als twee van de drie belangrijkste drivers voor hun vastgoedstrategie. Dit heeft zelfs hogere prioriteit dan kostenbesparing.