Steeds meer werknemers gebruiken hun reistijd in het ov om te werken. Werkgevers passen zich aan deze trend aan door flexibele werkafspraken te maken.
Nieuw onderzoek onder Nederlandse CEO's toont aan dat een ruime meerderheid medewerkers niet per se iedere dag op kantoor wenst te zien. De Nederlandse voorkeur voor hybride werken staat haaks op die van collega’s bij buitenlandse multinationals. Zij overwegen om beloningen en promotiemogelijkheden te koppelen aan de aanwezigheid op kantoor.
Succesvol online samenwerken draait niet alleen om de juiste tools en bijbehorende etiquette. Het vergt ook een aparte benadering en andere mindset, stelt Kristian Esser in zijn boek ‘Waar is je online kantoor?’. Hij pleit voor een community-achtige aanpak.
"Generatiemanagement is een ondergeschoven kindje. Ten onrechte," aldus generatie-expert en sociaal psycholoog Kim Jansen. In haar nieuwe boek gaat ze in op de verschillen tussen generaties op de werkvloer en hoe deze kunnen worden overbrugd.
Door alle aandacht voor AI vergeten we soms dat andere onderwerpen óók een belangrijke rol spelen bij de aankomende veranderingen op de werkvloer. Benieuwd welke? Hierbij een blik op de toekomst.
Voor de rubriek De Werkplek bezoekt redacteur Linda Smolders voor Adformatie werkplekken in Nederland. Zo ging ze langs bij Chuck Studios dat huist onder het spoor in hartje Amsterdam. "We zijn een knetterserieuze studio maar het moet hier ook weer niet te netjes en te gelikt uitzien."
Voor de rubriek De Werkplek bezoekt redacteur Linda Smolders voor Adformatie werkplekken in Nederland. Zo ging ze langs bij bureau Triple dat vorig jaar verkozen werd tot Great Place to Work, een van de beste werkplekken in Nederland. Ze maakte daar een rondje met Michael Plein, chief operations officer. Plein houdt zich bezig met de cultuur binnen het bureau.
In een snel veranderende werkomgeving is de rol van de vertrouwenspersoon onmisbaar. En in 2024 lijkt dit een verplichting te worden in Nederland voor bedrijven met meer dan 10 werknemers. Maar wat maakt de vertrouwenspersoon zo belangrijk voor een gezonde en veilige werkplek.
Veel organisaties neigen naar een geïsoleerde aanpak van werkgeluk. De kans op uitdoving van op zichzelf staande initiatieven is echter groot als de samenhang tussen teams en afdelingen ontbreekt. Dit artikel laat zien hoe je door keten- en procesdenken werkgeluk een bredere en structurele plek in de organisatie kunt geven.
In dit artikel duiken we dieper in het concept van erkenning en onderzoeken we waarom het geven van erkenning aan medewerkers zo belangrijk is. We bespreken ook hoe je op een inclusieve manier erkenning kan geven aan medewerkers en waarom dit essentieel is voor het creëren van een positieve en productieve werkomgeving.