Traditionele mannen verdienen op jaarbasis gemiddeld ongeveer 5780 euro meer dan hun collega's met modernere opvattingen. Vrouwelijke werknemers die geloven in moderne rolpatronen verdienen gemiddeld 1020 euro per jaar meer dan haar collega die vasthoudt de aan traditionele taakverdeling. Dit blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Florida waarbij wetenschappers een groep van ruim 10.000 mannen en vrouwen vijfentwintig jaar volgden, zo meldt NuZakelijk.nl.
Veel Nederlanders vinden dat ze er te lang over doen om naar en van het werk te reizen. Een meerderheid van hen (71 procent) zoekt liever een andere baan dichter bij huis dan dat zij verhuizen naar een andere woning dichter bij het werk. Nog geen twee op de tien geven de voorkeur aan verhuizen.
De reparatie van de Pensioenwet is op 1 augustus 2008 in werking getreden. We hebben voor u de reparaties en aanpassingen op een rijtje gezet.
Langer werken wordt steeds meer de trend. Aan het eind van de lente liet werkgeversvereniging AWVN al weten dat het taboe op het draaien van meer werkuren in ruil voor meer loon langzaam verdwijnt. Dat bleek uit de tussenbalans die de AWVN in mei had opgemaakt.
Niet iedereen gaat met plezier naar het werk. En meer dan een kwart (29 procent) van de Nederlandse werknemers vindt dat het werk een negatieve invloed heeft op hun gezondheid. Dit blijkt uit een onderzoek door Kelly Services, een wervings- en selectiebedrijf. Dat meldt Trouw.
De Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO) wil dat malafide payroll-ondernemingen hard worden aangepakt. Verplichte registratie, zoals onlangs door minister Donner is voorgesteld, zal daar zeker aan bijdragen, stelt voorzitter Peter Feld, voorzitter van de VPO.
De Europese Commissie wil het zwangerschapsverlof verlengen, mogelijk tot minimaal achttien weken. Voor Nederlandse moeders zou de nieuwe ‘zwangerschapsverlofrichtlijn’, die de vorige uit 1992 moet vervangen, dus een extra verlof van twee weken betekenen, zo meldt De Volkskrant.
Werkzoekenden vinden dat werving- en selectiebureaus meer bezig zijn met hun opdrachtgevers dan hun kandidaten en geld verdienen over de rug van werkzoekenden. Bijna de helft zal proberen om het bureau te passeren en rechtstreeks bij de opdrachtgever gaan solliciteren. Dit blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van Intelligence Group, zo meldt Nu.nl.
Als u potentiële werknemers onheus behandelt, slingeren zij u zo op een klachtensite. Zij kunnen hun grieven spuien op sollicitatieklacht.nl, een initiatief van het weblog RecruitmentMatters.
‘Menselijk kapitaal’, ‘menselijke maatstaven’, ‘personeelskennis’ en ‘sleutelfiguurindicatoren’. Uit onderzoek van het Britse Institute for Employment Studies blijkt dat dergelijke HR-termen maar matig begrepen worden op de werkvloer. En nog erger: onbegrijpelijk jargon is de niet beste manier om steun van uw directie te krijgen. Zo meldt Managersonline.nl.