Bijna de helft van alle werkenden geeft aan nog niet klaar te zijn voor digitalisering van de arbeidsmarkt omdat ze nog niet de juiste vaardigheden in huis hebben. Een derde van de medewerkers - vooral jongeren - voelt zich onder druk gezet meer digitale vaardigheden op te doen en bij te blijven. De meesten vinden dat de werkgever verantwoordelijk is voor die opleiding.
Om Nederland mobiel te houden zónder belasting voor het milieu is de Coalitie Anders Reizen opgezet. Zij doen pilots en delen succesvolle maatregelen. Succesvolle maatregelen schalen ze op: enerzijds door zoveel mogelijk bedrijven deze succesvolle maatregelen in te laten voeren. Anderzijds door samen op te trekken in het aanpassen van regelgeving en certificering.
Het Nederlandse pensioenstelsel wordt aangepast. Op het moment van schrijven van dit artikel discussiëren vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers, overheid en andere stakeholders over de vraag hoe dat stelsel er uit moet gaan zien. Ondanks die discussies over de vorm van het stelsel zijn deze partijen het eens over één onderwerp: de doorsneesystematiek wordt afgeschaft! Wat betekent deze afschaffing in de praktijk?
In de nieuwe privacywetgeving worden alle bedrijven verplicht gesteld om een privacybeleid voor hun werknemers op te stellen als ze in contact komen met vertrouwelijke informatie. Onder vertrouwelijke informatie valt bijvoorbeeld de informatie die op het CV van een sollicitant staat of e-mailadressen van klanten. Bijna een kwart (23%) van de Nederlandse werknemers heeft echter nog geen AVG-beleid ontvangen.
Dat niet data, maar medewerkers het goud zijn van de organisatie, zullen veel HR-managers beamen. Om echter te zorgen dat dit goud ook op de meest effectieve manier wordt gevonden, zijn data en inzicht daarin onmisbaar. Lees hoe datavisualisatie hierbij kan helpen en en de richting aangeeft voor de juiste recruitment-activiteiten.
Staatssecretaris Van Ark (SZW) heeft in een brief aan de Tweede Kamer een pakket maatregelen uitgewerkt om meer mensen met een beperking aan het werk te helpen. Een belangrijk gevolg hiervan is dat banen die via inkoop gerealiseerd worden, meetellen voor het banenquotum van de inkopende werkgever.
Werkgevers kunnen meer doen om burn-out bij werknemers te voorkomen. Re-integratie- en outplacementcoaches hebben duidelijke ideeën over verbetermogelijkheden zo blijkt uit onderzoek door reintegratiekiezen.nl en Outplacementkiezen.nl.
Hoe stimuleer je leren en ontwikkelen voor werkenden en werkzoekenden? Welke OntwikkelNudges kunnen daarbij helpen en waarom? Ieder jaar organiseert de Nederlandse Stichting voor Psychotechniek (NSvP) challenges om vernieuwing op het vakgebied van mens en werk te stimuleren, gericht op een menswaardige toekomst van werk. Team UWV is dit jaar de winnaar en ontving tijdens de Middag van het Ontwikkelgedrag de NudgeEindprijs van € 15.000.
In Nederland maakt 13% van de bedrijven gebruik van de techniek van ‘Internet of Things’ (IoT). In een online documentaire wordt gekeken naar de inzet van IoT bij onder meer De Efteling en worden ook de mogelijkheden van de toekomst geschetst zo meldt Pretwerk.nl
20 procent van de Nederlandse werknemers krijgt nooit een functionerings- of beoordelingsgesprek. Precies de helft van werkend Nederland krijgt één keer per jaar een beoordeling. Slechts tien procent van de respondenten geeft aan dat beoordelen is ingericht als continu proces. Als werknemers het voor het zeggen hadden, zou dit vaker het geval zijn. Meer dan een kwart (27%) wenst dat het beoordelen een continu proces wordt.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling