Logo

Cases

Deze cases geven een helder overzicht van aansprekende projecten die zijn uitgevoerd door verschillende leveranciers. Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden, vertellen leveranciers over deze projecten; hoe ze tot stand kwamen, welke uitdaging zij hadden, hoe het project is ingevuld en met welk resultaat. Deze cases zijn een uitstekend hulpmiddel voor iedere HR-professional bij de zoektocht naar en keuze van nieuwe leveranciers.

Cases in categorie Advies (13)

  • Beeld Leger des Heils: 'We zijn echt een kweekvijver voor nieuw personeel'

    Leger des Heils: 'We zijn echt een kweekvijver voor nieuw personeel'

    Het Leger des Heils heeft een eigen re-integratietak. Bedrijven moeten niet alleen uit liefdadigheid de samenwerking zoeken, benadrukken Mirjam van den Hoek en Jaco de Groot: “Het moet wel een winwin-situatie zijn. Je moet er als werkgever zelf ook wat aan hebben.”
  • Beeld Sazas ondersteunt BTL bij verbeteren duurzame inzetbaarheid

    Sazas ondersteunt BTL bij verbeteren duurzame inzetbaarheid

    BTL is een gevestigde naam in de groensector. De groenvoorziener werkt landelijk vanuit een twintigtal locaties. Hun klanten zijn onder andere zorgorganisaties, kleine en grote bedrijven, recreatieparken, sportverenigingen, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties en verschillende (semi-) overheden. Duurzame inzetbaarheid is sinds enkele jaren een belangrijk aandachtspunt voor het groenbedrijf. Leidinggevenden en medewerkers gaan hierover in gesprek en er is meer oog voor wat een medewerker nodig heeft. Sazas ondersteunt BTL in het verminderen van het verzuim en het verbeteren van de duurzame inzetbaarheid.
  • Beeld VGZ verandert in zelforganisatie: in gesprek met 200 medewerkers

    VGZ verandert in zelforganisatie: in gesprek met 200 medewerkers

    In een rap tempo verandert VGZ zichzelf in een zelforganisatie. Bij de zorgverzekeraar bepaalt voortaan het collectief van werknemers de planning. Wat zijn de voordelen van zo’n spannende ingreep in het bedrijfs-DNA? Maar ook: hoe organiseer je zoiets? Een gesprek met People & Experience-directeur Benno Siegert en informatiemanager Huub Hopman, pleitbezorgers van de nieuwe werkwijze.
  • Beeld Met een ‘rollenhuis’ organisch van functies naar rollen

    Met een ‘rollenhuis’ organisch van functies naar rollen

    Organisaties moeten wendbaar zijn om de razendsnelle veranderingen op de werkvloer bij te kunnen benen. De traditionele functieprofielen komen vaak niet meer overeen met de afwisselende en tijdelijke rollen die werknemers hebben. Bij de ICT Group spelen ze actief op die ontwikkelingen in met de creatie van een ‘rollenhuis’, vertelt manager Human Resource Development Ellen te Kloeze. “Het moet bij je passen als organisatie, je moet het niet doen omdat het hip is.”
  • Beeld Verzuim: gerichte begeleiding op maat loont

    Verzuim: gerichte begeleiding op maat loont

    Werkgevers en werknemers worden op diverse manieren geprikkeld om na te denken over het beperken van verzuim. Werknemers moeten zich focussen op herstel en werkgevers moeten hen begeleiden bij de terugkeer naar de arbeidsmarkt. Wat doe je als werkgever wanneer een werknemer te kampen heeft met een combinatie van werkdruk en privé sores?
  • Beeld HR bij Sanquin: 'De organisatie van nieuw bloed voorzien'

    HR bij Sanquin: 'De organisatie van nieuw bloed voorzien'

    Liefst 72 nationaliteiten heeft Sanquin in dienst. Toch zorgt die multiculturele populatie niet voor 'verhoogde bloeddruk' op personeelsbeleid bij directeur HR Rob Lijten. Dat doet nieuwe wetgeving wel: meer op het bord van bedrijven leggen en tegelijk meer regels. Hoe pakt HR bij Sanquin dit in de praktijk aan?
  • Beeld Verzuim Martini Ziekenhuis daalt tot onder branchegemiddelde

    Verzuim Martini Ziekenhuis daalt tot onder branchegemiddelde

    Het verzuim in het Martini Ziekenhuis in Groningen lag met 5,5 te hoog. Mede door het programma Sterk in je Werk is dat gedaald tot zo’n 3,5 procent. Daarmee is het Martini Ziekenhuis de nummer twee op de benchmarklijst van STZ-ziekenhuizen qua verzuim. Een gesprek over jongeren als vergeten verzuimgroep, de ‘pinot gris’ en de plicht van medewerkers om zelf over inzetbaarheid na te denken. ‘In de zorg moet de patiënt steeds meer regie nemen, dat geldt ook voor medewerkers. Je moet niet wachten tot de organisatie iets voor je doet.’
  • ‘Schoonmakers zijn geen kabouters die ’s nachts actief zijn’

    Het ziekteverzuim bij CSU daalde in vijf jaar tijd naar 3,9 procent. Ruim onder het branchegemiddelde van een procent of zeven. Vooral door focus op verzuim te hebben. ‘Je mag bij verzuimzaken geen moment verslappen,’ zegt directeur P&O en architect van het nieuwe verzuimdenken Marco Gramser. Een gesprek over politiek gekonkel, budgetcoaching, Hello Fysio en sensoren die over vijf jaar schoonmakers via een smartphone vertellen waar ze moeten zijn.
  • Beeld ‘Nederlandse wetgeving schiet soms te ver door’

    ‘Nederlandse wetgeving schiet soms te ver door’

    Als internationaal concern heeft Cargill te maken met wetgeving in 67 landen. Dat weerhoudt het voedingsmiddelenconcern er niet van om voor Europa één HR business service center te ontwikkelen in Bulgarije. Global doen wat global kan, al blijft er ook een lokale HR-organisatie over. “HR is bij Cargill vooral strategisch. We centraliseren waar mogelijk, of outsourcen.” Bij Robidus bijvoorbeeld…
  • Beeld BOEST geeft FrieslandCampina een enorme boost

    BOEST geeft FrieslandCampina een enorme boost

    Een bedrijf als FrieslandCampina is het bijna aan zijn stand verplicht om duurzaamheid hoog in het vaandel te hebben. “Wij betrekken dit begrip niet alleen op onze voedingsproducten,” zegt projectmanager Antje Zwierenberg, “maar ook op onze bedrijfsvoering en medewerkers."

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.