Logo

Cases

Deze cases geven een helder overzicht van aansprekende projecten die zijn uitgevoerd door verschillende leveranciers. Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden, vertellen leveranciers over deze projecten; hoe ze tot stand kwamen, welke uitdaging zij hadden, hoe het project is ingevuld en met welk resultaat. Deze cases zijn een uitstekend hulpmiddel voor iedere HR-professional bij de zoektocht naar en keuze van nieuwe leveranciers.

Cases (87)

 • Beeld Depot Boijmans van Beuningen: van 100 naar 220 medewerkers in één jaar – dat vraag om een flexibel HRM-systeem

  Depot Boijmans van Beuningen: van 100 naar 220 medewerkers in één jaar – dat vraag om een flexibel HRM-systeem

  Ruim twee jaar na de tijdelijk sluiting van het museum Boijmans Van Beuningen werd in november 2021 het Depot Boijmans Van Beuningen geopend. Dit unieke Rotterdamse gebouw markeert een periode van verandering en groei voor de organisatie. Bij zoveel verandering is het noodzakelijk dat het HRM-systeem én de salarisadministratie flexibel is en meebeweegt. Lianne Timmer (P&O) adviseur) en Katja Troost (medewerker P&O) vertellen samen met Hoofd P&O Anneke Staal hoe ze bij AFAS en Salure zijn uitgekomen.
 • Beeld Kwantificeer hoe en waarom teams verschillen

  Kwantificeer hoe en waarom teams verschillen

  De effectiviteit van leidinggevenden is een belangrijke factor van bedrijfs- en teamprestaties. Helaas is effectiviteit niet gemakkelijk in een getal of maatstaf uit te drukken. Om toch een beeld te krijgen van de karakteristieken van leidinggevende en team die samenhangen met leiderschapseffectiviteit, kan kwantitatief onderzoek (met behulp van Structural Equation Models) worden ingezet. Zo kan worden gevonden welke factoren de onbekende leiderschapseffectiviteit vormen én welke karakteristieken een hoge effectiviteit kunnen verklaren.
 • Beeld HR Analytics met impact

  HR Analytics met impact

  APG verzorgt als financiële dienstverlener bestuursadvisering, asset management, pensioenadministratie, pensioencommunicatie en werkgeverdiensten. Bij APG werken circa 3.000 medewerkers in een variëteit aan functies. Gezien de veranderende pensioenwereld is het van belang dat ook de medewerkers zich aanpassen. Hoe dynamisch zijn de medewerkers van APG? Welke medewerkers moeten hiervoor extra worden gestimuleerd? Met deze vraag is het onderzoek door Erasmus Q-Intelligence voor APG begonnen.
 • Beeld Hoe creëer je als HR meer tijd voor je medewerkers?

  Hoe creëer je als HR meer tijd voor je medewerkers?

  De kokendwaterkraan is een onmisbare tool in keukens over heel de wereld. Met het enorme succes van Quooker kwam ook een gigantische groei van personeel en administratie kijken. De HR afdeling van Quooker stond voor een uitdaging. Ontdek hoe Nmbrs voor een passende oplossing heeft gezorgd.
 • Beeld Betere bedrijfsprestaties door gerichte cultuurverandering

  Betere bedrijfsprestaties door gerichte cultuurverandering

  Om als organisatie succesvol te zijn, is de cultuur die beleefd wordt in de organisatie van vitaal belang. De vraag is alleen, hoe kom je tot een goed begrip van de huidige cultuur binnen de organisatie? Dit is een vraag die AnalitiQs regelmatig van klanten krijgt. Zo ook van een klant uit de agrarische sector.
 • Beeld Case study: digitaliseren van HR-processen voorwaarde voor ambitieuze groei

  Case study: digitaliseren van HR-processen voorwaarde voor ambitieuze groei

  Het social-first mediabedrijf GoSpooky groeide zo hard dat ze HR-software nodig hadden dat zich mee zou ontwikkelen met het bedrijf en de internationale inspanningen. En dat mensgerichter is. Emilie van der Lande, People & Culture Director: “Als je zo snel groeit, dan moet je je meer gaan richten op mensen... zodat je medewerkers zich op de juiste manier ontwikkelen.”
 • Beeld SkinVision - Een visie voor echt strategisch HR

  SkinVision - Een visie voor echt strategisch HR

  SkinVision biedt digitale oplossingen die mensen helpen huidvlekken en moedervlekken te beoordelen op de meest voorkomende vormen van huidkanker alvorens naar de huisarts te gaan. Het uiteindelijke doel van SkinVision is om 250.000 levens te redden tegen 2028. Om dit doel te bereiken, had SkinVision een HR-systeem nodig dat hun hele organisatie in staat zou stellen optimaal te presteren.
 • Beeld Medewerkerfeedback als input voor strategisch plan Limgroup

  Medewerkerfeedback als input voor strategisch plan Limgroup

  Limgroup is een veredelingsbedrijf uit Limburg dat nieuwe rassen maakt van asperges en aardbeien. Op het gebied van asperges zijn zij marktleider in Europa. Een research-gedreven en innovatieve organisatie, opgericht in 1994. Afgelopen zomer deed Limgroup voor het eerst een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO). De aanleiding? Feedback van medewerkers ophalen als input voor een nieuw strategisch plan.
 • Beeld Slimme HR-processen ondersteunen groei van KFC-franchisenemer Collins Foods

  Slimme HR-processen ondersteunen groei van KFC-franchisenemer Collins Foods

  Een groeiend bedrijf met veel ambities heeft soepele en efficiënte HR-systemen nodig. KFC-franchisenemer Collins Foods werkt daarom samen met HR en Payroll specialist Salure (via AFAS Software) aan steeds slimmer functionerende HR- en payrollprocessen. Wij vroegen HR-manager Soyana Mooren en projectcoördinator Ajsa Dedić naar hun aanpak.
 • Beeld Door continue focus op employee experience verslaat Dar de benchmark

  Door continue focus op employee experience verslaat Dar de benchmark

  Dar staat voor: Duurzaam Afval-, grondstof- en (openbaar) Ruimtebeheer in het Rijk van Nijmegen en werkt al sinds 2010 met Integron samen bij het verzamelen van feedback van de medewerkers. Met 10 jaar samenwerking een mooi jubileum! Elke twee jaar halen we d.m.v. een breed werkbelevingsonderzoek gericht feedback op onder de medewerkers. Deze feedback is belangrijk voor Dar omdat het bedrijf graag wil weten wat er leeft onder de medewerkers en waar ruimte is om zaken in de werkbeleving te verbeteren. Tevens gebruikt Dar het onderzoek onder andere om beleidskeuzes te maken en om hun visie te bepalen.

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.