Logo

Cases

Deze cases geven een helder overzicht van aansprekende projecten die zijn uitgevoerd door verschillende leveranciers. Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden, vertellen leveranciers over deze projecten; hoe ze tot stand kwamen, welke uitdaging zij hadden, hoe het project is ingevuld en met welk resultaat. Deze cases zijn een uitstekend hulpmiddel voor iedere HR-professional bij de zoektocht naar en keuze van nieuwe leveranciers.

Cases (80)

 • Beeld Medewerkerfeedback als input voor strategisch plan Limgroup

  Medewerkerfeedback als input voor strategisch plan Limgroup

  Limgroup is een veredelingsbedrijf uit Limburg dat nieuwe rassen maakt van asperges en aardbeien. Op het gebied van asperges zijn zij marktleider in Europa. Een research-gedreven en innovatieve organisatie, opgericht in 1994. Afgelopen zomer deed Limgroup voor het eerst een medewerkerstevredenheidsonderzoek (MTO). De aanleiding? Feedback van medewerkers ophalen als input voor een nieuw strategisch plan.
 • Beeld Slimme HR-processen ondersteunen groei van KFC-franchisenemer Collins Foods

  Slimme HR-processen ondersteunen groei van KFC-franchisenemer Collins Foods

  Een groeiend bedrijf met veel ambities heeft soepele en efficiënte HR-systemen nodig. KFC-franchisenemer Collins Foods werkt daarom samen met HR en Payroll specialist Salure (via AFAS Software) aan steeds slimmer functionerende HR- en payrollprocessen. Wij vroegen HR-manager Soyana Mooren en projectcoördinator Ajsa Dedić naar hun aanpak.
 • Beeld Door continue focus op employee experience verslaat Dar de benchmark

  Door continue focus op employee experience verslaat Dar de benchmark

  Dar staat voor: Duurzaam Afval-, grondstof- en (openbaar) Ruimtebeheer in het Rijk van Nijmegen en werkt al sinds 2010 met Integron samen bij het verzamelen van feedback van de medewerkers. Met 10 jaar samenwerking een mooi jubileum! Elke twee jaar halen we d.m.v. een breed werkbelevingsonderzoek gericht feedback op onder de medewerkers. Deze feedback is belangrijk voor Dar omdat het bedrijf graag wil weten wat er leeft onder de medewerkers en waar ruimte is om zaken in de werkbeleving te verbeteren. Tevens gebruikt Dar het onderzoek onder andere om beleidskeuzes te maken en om hun visie te bepalen.
 • Beeld NPS Klachtenprogramma: repareer eerst de klant, dan de klacht

  NPS Klachtenprogramma: repareer eerst de klant, dan de klacht

  Iemand die gefrustreerd is over een moeilijke brief, een klant die baalt omdat een betaling langer op zich liet wachten dan verwacht, iemand die zich boos afvraagt waarom ze voor de zoveelste keer stukken moet aanleveren. Stuk voor stuk ‘een uiting van ongenoegen die gepaard gaat met emotie’, de definitie van een klacht die ABN AMRO gebruikt. Het is aan de medewerkers van de bank om ook deze klanten met een klacht een tevreden gevoel te geven over het contact, wat resulteert in een positieve NPS. In een intensief trainingsprogramma leren de klantcontactmedewerkers hoe je dat doet.
 • Beeld ‘Corona was een trigger om nog actiever te focussen op hybride werken’

  ‘Corona was een trigger om nog actiever te focussen op hybride werken’

  Hoe ontwikkel je een nieuw gebouw dat de transitie van een meer traditionele naar een moderne, hybride blik op werken optimaal ondersteunt? Michiel Verlaak (NVM) en Alexandra Meeuwisse (HEVO) delen hun praktijkervaring: 'De workshops en de communicatie met de medewerkers spelen een belangrijke rol.'
 • Beeld 'Onze medewerkers zorgen constant voor anderen, het is onze taak om ook goed voor hen te zorgen'

  'Onze medewerkers zorgen constant voor anderen, het is onze taak om ook goed voor hen te zorgen'

  Hoe zorg je in een zorgomgeving voor vitale werknemers? Eén van de kernpunten bij GGZ Delfland is persoonlijke aandacht, vertelt Bauke Oudshoorn: “In coronatijd merk je extra goed hoe belangrijk de sociale contacten zijn die mensen uit hun werk halen, juist vanwege de zwaarte van het beroep.”
 • Beeld Medewerker-manager feedback: de Upward Feedback Survey

  Medewerker-manager feedback: de Upward Feedback Survey

  Elkaar echte en oprechte feedback geven blijkt vaak in de praktijk heel spannend te zijn, laat staan als het over je manager gaat. Stefaan Rodts, CEO PKF Wallast: “Dankzij de frequente ‘Upward Feedback’ hebben we een mechanisme om dit gesprek op gang te brengen om elkaar te helpen nog beter te worden.”
 • Beeld Inclusiviteit bij Albert Heijn: 'Hou het eenvoudig en breng focus aan'

  Inclusiviteit bij Albert Heijn: 'Hou het eenvoudig en breng focus aan'

  Bij Albert Heijn werken 1.900 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het creëren van een inclusieve werkomgeving is een samenspel van verschillende activiteiten, van buddyprogramma’s en e-Learnings, tot optimaal benutten van subsidiemogelijkheden, legt Simone Jansen uit: 'Het lijkt dan over subsidies en geld te gaan, maar uiteindelijk gaat het om die inclusiviteit. Doordat we zorgen dat het geld terechtkomt waar het hoort kunnen we er bijvoorbeeld voor zorgen dat mensen op hun eigen niveau kunnen werken.'
 • Beeld Naar een andere manier van werken: een integrale veranderaanpak is sleutel tot succes

  Naar een andere manier van werken: een integrale veranderaanpak is sleutel tot succes

  Corona heeft de Gemeente Utrechtse Heuvelrug een duwtje in de rug gegeven en ervoor gezorgd dat er forse stappen naar een andere manier van werken zijn gezet. HR business partner van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug, Walter Poppeliers, en adviseur Huisvesting, vastgoed en FM Bas Drijfhout van TwynstraGudde vertelden in hun keynote tijdens het online congres Hybride werken van HR Academy hoe de gemeente de bricks en de bytes - de werkomgeving en de digitale hulpmiddelen – opnieuw vorm aan het geven is. Om vervolgens intensief aan de slag te gaan met de zachte kant van het veranderingsproces: het gedrag op de werkvloer en een HR-beleid dat aansluit op anders werken.
 • Beeld Vitale werknemers dankzij breed en pluriform programma

  Vitale werknemers dankzij breed en pluriform programma

  Teleperformance beschikt over een zeer pluriform personeelsbestand, van studenten en herintreders tot mensen die langdurig in dienst zijn. Hoe zorg je voor vitale werknemers als je zoveel verschillende doelgroepen moet bedienen?

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.