HR-afdeling

De inhoud van dit topic
wordt verzorgd door
de redactie van HR Strategie

Test uw HR-kennis en win!

De online kennisquiz HR Challenge is weer begonnen: beantwoord 5 kennisvragen en win prachtige prijzen!
1

Actueel

 • Nieuws

  U onderschat de interne frustraties over HR-processen

  HR-managers overschatten het niveau van steun aan hun lijnmanagers. Tegelijkertijd onderschatten ze de mate waarin HR-processen tot frustratie binnen de organisatie leiden: meer dan 41 procent van de lijnmanagers is daarover gefrustreerd. Omgekeerd is het percentage HR-managers dat zich aan lijnmanagers ergert slechts 32 procent.

  28 april 2016
  Door: 
  Peter van den Hout
  Topic: 
 • Nieuws

  5 tips om als HR (nog) serieuzer genomen te worden door de board

  De constatering dat HR onvoldoende doordringt in de boardroom is nog steeds veelgehoord, ondanks jaren debat over HR als strategisch business partner. Een aantal concrete tips om in de boardroom beter gehoord te worden.

  14 april 2016
  Door: 
  Peter Runhaar
  Topic: 
 • Nieuws

  De vraag naar deze HR-functies schiet omhoog

  De vraag naar HR-professionals is het eerste kwartaal van dit jaar gegroeid met maar liefst 34 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vooral de vraag naar HR-adviseurs (56 procent) en HR Business Partners (37 procent) is de motor achter de groei. Een andere trend is de stijging in aanvragen voor Loopbaancoaches, HR-analisten en ervaren HR-projectleiders. Bent u voldoende toegerust om relevant te blijven voor uw organisatie?

  20 april 2016
  Door: 
  Peter van den Hout
  Topic: 
 • Nieuws

  4 nieuwe HR-specialismen van de (nabije) toekomst

  Automatisering, robotisering en de opkomst van HR-analytics zorgen voor een fundamentele verandering van het vakgebied. Welke HR-functies en -specialismen zullen de komende tijd als gevolg hiervan in zwang raken?

  12 februari 2016
  Door: 
  Toine Al
  Topic: 
  1 favoriet
 • Nieuws

  De HR-prioriteiten voor 2016 (en daarna)

  Duurzame inzetbaarheid, strategische personeelsplanning en flexibilisering (wendbaarheid van de organisatie vergroten). Dat vormt de top 3 van HR-prioriteiten in de komende jaren, zo blijkt uit het tweejaarlijkse Ken- en stuurgetallenonderzoek van Berenschot in samenwerking met HR Strategie.

  8 december 2015
  Door: 
  Peter van den Hout
  Topic: 
 • Nieuws

  Gemiddelde HR-fte-ratio in de lift

  De HR-functie van organisaties wordt steeds efficiënter ingericht, want de gemiddelde HR-fte-ratio is de afgelopen jaren gestegen van 75 naar 77. Dit betekent dat één HR-fte (van 40 uur) gemiddeld 77 medewerkers in de organisatie bedient, zo blijkt uit het onderzoek Ken- en stuurgetallen personeelsmanagement 2015-2016 van Berenschot in samenwerking met HR Strategie.

  27 januari 2016
  Door: 
  Peter van den Hout
  Topic: 
 • Opinie

  Nieuwe operationele uitdagingen voor HR

  Mobiele telefonie en social media zijn de laatste jaren steeds meer onderdeel geworden van ons dagelijks leven. De manier waarop we werken, communiceren en managen is hierdoor totaal veranderd. Deze socio-economische veranderingen zijn enorm belangrijk voor HR-afdelingen en HR-managers. Hoe gaat HR dit managen?
  29 maart 2016
  Topic: 
 • Achtergrond

  Hoe de automatisering HR transformeert

  Met science fiction wordt HR zelden verward. Toch lijkt op de werkvloer te gebeuren wat daar tot voor kort nog voor doorging. Wat betekent die hightech stroomversnelling voor de HR-functie in 2020? Wie even niet oplet, mist een slag.
  Topic: 
 • Nieuws

  Booking.com wint HR Proffie 2015

  Booking.com is uitgeroepen tot winnaar van de HR Proffie beleidsprijs 2015. De boekingssite heeft aangetoond een inspirerend en doeltreffend HR-beleid te voeren dat bijdraagt aan het succes van de organisatie. En heeft dit gedaan door als groot bedrijf ‘klein’ te blijven.

  13 november 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  Niko Veenstra, Head of HR Eneco Group, wint CHRO of the Year Award

  Tijdens de CHRO Summit werd Niko Veenstra gehonoreerd met de CHRO of the Year Award voor zijn visie waarin de individuele werknemer centraal staat. Namens Alex van Groningen, de CHRO Community, founding partner Workday en onze overige partners feliciteren wij Niko Veenstra met het winnen van deze Award.

  19 november 2015
  Topic: 

Partners