HR-afdeling

De inhoud van dit topic
wordt verzorgd door
de redactie van HR Strategie

Wendy Buskermolen wint HR Challenge 2016

Na maanden waarin 1000 HR-professionals met elkaar de strijd aangingen bij de online kennisquiz HR Challenge 2016 was het tijd voor de live finale.
1

Actueel

 • Opinie

  Hoe millennials LinkedIn aan nieuwe HR-instrumenten hielpen

  LinkedIn in Californië zocht naar nieuwe manieren om de betrokkenheid van haar medewerkers te verhogen. Met behulp van een HR Hackathon liet zij de volgende generatie werknemers hiervoor ideeën bedenken.
  4 juli 2016
  door: Toine Al
  Topic: 
 • Nieuws

  Kirsten Nijmeijer benoemd tot Director Human Resources HBC

  Hudson's Bay Company heeft een Nederlands managementteam samengesteld voor de uitbreiding van HBC Europa in Nederland. Kirsten Nijmeijer wordt Director Human Resources.

  15 juli 2016
  Topic: 
 • Nieuws

  Checklist Projectmanagement

  Er zijn in elk project een aantal 'spelregels' te definiëren. In chronologische volgorde
  zijn dat:

  28 juni 2016
  Topic: 
  1 favoriet
 • Nieuws

  5 tips om als HR (nog) serieuzer genomen te worden door de board

  De constatering dat HR onvoldoende doordringt in de boardroom is nog steeds veelgehoord, ondanks jaren debat over HR als strategisch business partner. Een aantal concrete tips om in de boardroom beter gehoord te worden.

  14 april 2016
  Door: 
  Peter Runhaar
  Topic: 
 • case

  HR bij Sanquin: 'De organisatie van nieuw bloed voorzien'

  Liefst 72 nationaliteiten heeft Sanquin in dienst. Toch zorgt die multiculturele populatie niet voor 'verhoogde bloeddruk' op personeelsbeleid bij directeur HR Rob Lijten. Dat doet nieuwe wetgeving wel: meer op het bord van bedrijven leggen en tegelijk meer regels. Hoe pakt HR bij Sanquin dit in de praktijk aan?
  15 juni 2016
  Topics: 
  Partner: 
 • Nieuws

  HEMA benoemt directeur HR en nieuw lid Raad van Commissarissen

  HEMA BV kondigt vandaag twee wijzigingen in haar Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen aan. Mariëlle de Macker (48) is benoemd tot directeur HR en lid van de Raad van Bestuur per 1 september 2016. Tanja Dik (47) is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen.

  20 juni 2016
  Topic: 
 • Nieuws

  Wendy Buskermolen wint HR Challenge 2016

  Na maanden waarin 1000 HR-professionals met elkaar de strijd aangingen bij de online kennisquiz HR Challenge 2016 was het nu tijd om van 7 finalisten in de finale naar één winnaar te gaan. Na een spannende live finale is dat Wendy Buskermolen geworden, personeelsfunctionaris bij Green Connect.

  17 juni 2016
  Door: 
  Mariel Hovemann
  Topic: 
 • Nieuws

  4 nieuwe HR-specialismen van de (nabije) toekomst

  Automatisering, robotisering en de opkomst van HR-analytics zorgen voor een fundamentele verandering van het vakgebied. Welke HR-functies en -specialismen zullen de komende tijd als gevolg hiervan in zwang raken?

  12 februari 2016
  Door: 
  Toine Al
  Topic: 
  1 favoriet
 • Nieuws

  Gemiddelde HR-fte-ratio in de lift

  De HR-functie van organisaties wordt steeds efficiënter ingericht, want de gemiddelde HR-fte-ratio is de afgelopen jaren gestegen van 75 naar 77. Dit betekent dat één HR-fte (van 40 uur) gemiddeld 77 medewerkers in de organisatie bedient, zo blijkt uit het onderzoek Ken- en stuurgetallen personeelsmanagement 2015-2016 van Berenschot in samenwerking met HR Strategie.

  27 januari 2016
  Door: 
  Peter van den Hout
  Topic: 
 • Nieuws

  U onderschat de interne frustraties over HR-processen

  HR-managers overschatten het niveau van steun aan hun lijnmanagers. Tegelijkertijd onderschatten ze de mate waarin HR-processen tot frustratie binnen de organisatie leiden: meer dan 41 procent van de lijnmanagers is daarover gefrustreerd. Omgekeerd is het percentage HR-managers dat zich aan lijnmanagers ergert slechts 32 procent.

  28 april 2016
  Door: 
  Peter van den Hout
  Topic: 

Partners