HR-afdeling

De inhoud van dit topic
wordt verzorgd door
de redactie van HR Strategie

HR-transformatie naar change management

Welke HR-transformatie is nodig om goed in te kunnen spelen op alle interne en externe veranderingen?
1

Actueel

 • Nieuws

  HR-transformatie: 'We worden steeds meer change managers'

  Wat verandert er aan de positie van HR in een sterk veranderende organisatie? Welke HR-transformatie is nodig om goed in te kunnen spelen op alle interne en externe veranderingen? Tjerk Jan Adema, HR manager bij Shell/NAM en docent van het HR Business Development Program, gaat op deze vragen in.

  22 augustus 2016
  Door: 
  Peter Runhaar
  Topic: 
 • case

  Business case: outsourcing HR-services Laurentius Ziekenhuis

  Meer continuïteit en ruimte creëren om de kwaliteit van de HR-services te verbeteren. Dat was de aanleiding voor het Laurentius Ziekenhuis in Roermond om de salarisadministratie uit te besteden aan Raet. Hoe kwam het Limburgse ziekenhuis tot een sluitende business case?
  1 augustus 2016
  Partner: 
 • Opinie

  HR-outsourcing: samen op weg naar een 2020-proof HR-afdeling

  De HR-afdeling klaarstomen voor 2020, het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Maar wat zijn de belangrijkste voorwaarden voor HR om op strategisch niveau te kunnen werken en hoe werk je hier naartoe? En wat betekent dit voor de administratieve werkzaamheden die nu nog vaak bij HR belegd zijn?
  25 juli 2016
  Topic: 
 • Nieuws

  Door technologisering moet HR andere accenten leggen

  Technologische innovaties volgen elkaar in hoog tempo op. Robotisering, virtual en augmented reality, zelflerende systemen en spraaktoepassingen dringen meer en meer binnen op de werkplek. Wat zijn de gevolgen van al deze ontwikkelingen voor uw organisatie? En hoe kunt u vanuit HR de organisatie optimaal ‘toekomst-proof’ maken?

  8 augustus 2016
  Door: 
  Peter Runhaar
  Topic: 
 • Nieuws

  5 tips om als HR (nog) serieuzer genomen te worden door de board

  De constatering dat HR onvoldoende doordringt in de boardroom is nog steeds veelgehoord, ondanks jaren debat over HR als strategisch business partner. Een aantal concrete tips om in de boardroom beter gehoord te worden.

  14 april 2016
  Door: 
  Peter Runhaar
  Topic: 
 • Opinie

  Hoe millennials LinkedIn aan nieuwe HR-instrumenten hielpen

  LinkedIn in Californië zocht naar nieuwe manieren om de betrokkenheid van haar medewerkers te verhogen. Met behulp van een HR Hackathon liet zij de volgende generatie werknemers hiervoor ideeën bedenken.
  4 juli 2016
  door: Toine Al
  Topic: 
 • Nieuws

  Cegeka benoemt Anik Stalmans als HR-director

  IT-dienstverlener Cegeka heeft Anik Stalmans (43) benoemd als HR-director van de Cegeka Groep. Anik heeft de afgelopen 15 jaar haar sporen verdiend bij Cegeka. Ze heeft voor het bedrijf verschillende managementrollen vervuld en heeft daarin brede ervaring opgedaan.

  8 augustus 2016
  Topic: 
 • Nieuws

  Checklist Projectmanagement

  Er zijn in elk project een aantal 'spelregels' te definiëren. In chronologische volgorde
  zijn dat:

  28 juni 2016
  Topic: 
  1 favoriet
 • Nieuws

  Kirsten Nijmeijer benoemd tot Director Human Resources HBC

  Hudson's Bay Company heeft een Nederlands managementteam samengesteld voor de uitbreiding van HBC Europa in Nederland. Kirsten Nijmeijer wordt Director Human Resources.

  15 juli 2016
  Topic: 
 • case

  HR bij Sanquin: 'De organisatie van nieuw bloed voorzien'

  Liefst 72 nationaliteiten heeft Sanquin in dienst. Toch zorgt die multiculturele populatie niet voor 'verhoogde bloeddruk' op personeelsbeleid bij directeur HR Rob Lijten. Dat doet nieuwe wetgeving wel: meer op het bord van bedrijven leggen en tegelijk meer regels. Hoe pakt HR bij Sanquin dit in de praktijk aan?
  15 juni 2016
  Topics: 
  Partner: 

Partners