Logo

Cases

Deze cases geven een helder overzicht van aansprekende projecten die zijn uitgevoerd door verschillende leveranciers. Aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden, vertellen leveranciers over deze projecten; hoe ze tot stand kwamen, welke uitdaging zij hadden, hoe het project is ingevuld en met welk resultaat. Deze cases zijn een uitstekend hulpmiddel voor iedere HR-professional bij de zoektocht naar en keuze van nieuwe leveranciers.

Cases in categorie Arbodienstverlening (3)

 • Beeld Duurzame inzetbaarheid: Gezond en fit de eindstreep halen

  Duurzame inzetbaarheid: Gezond en fit de eindstreep halen

  Nederlands Loodswezen ondersteunt 450 Nederlandse registerloodsen die in ons land schepen de havens in en uit manoeuvreren. De hoge gemiddelde leeftijd van de medewerkers en de tol die het werken in continudiensten eist, maken duurzame inzetbaarheid een hot item voor HR manager Nancy van der Drift van het Loodswezen.
 • Preventief inspelen op vitaliteit tijdens reorganisatie

  Een reorganisatie leidt vaak tot grote spanningen bij werknemers. Vitaliteitsprogramma’s kunnen worden ingezet om de mensen weerbaar te maken en te ondersteunen bij de veranderingen. Achmea deed een pilot bij Zilveren Kruis met het vitaliteitsprogramma de Veerkrachtwijzer. De resultaten waren opmerkelijk positief. De medewerkers die het programma hadden gevolgd verzuimden gemiddeld drie dagen minder dan de andere medewerkers. De effecten van het programma waren in de daaropvolgende drie maanden nog zichtbaar.
 • Werken aan vitaliteit succesvol bij Flora Holland

  Stapelwagens voortduwen en –trekken, fusten met bloemen en planten verplaatsen, veel lopen en staan. Het werk van de logistiek medewerkers bij Flora Holland is niet per se zwaar, maar met de verkeerde werktechnieken kan het toch behoorlijk belastend zijn. Ruim de helft van de klachten bij de coöperatie heeft te maken met fysieke aandoeningen zoals schouder-, rug- en knieklachten. Maar mede dankzij vitaliteitscoaches en fysiotherapeuten is het verzuim onder controle.

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.