Recruiters zijn de meest gestreste werknemers zo blijkt uit een recent Brits onderzoek. Maar liefst 82 procent zegt zich vaak gestrest te voelen.
Moet een werknemer tijdens een sollicitatie melding maken van bepaalde beperkingen die zijn functioneren in de weg zouden kunnen gaan staan, ook wanneer niet zeker is of zich een dergelijke situatie gaat voordoen?
De Raad van State adviseert negatief over het plan van staatssecretaris Aboutaleb van SZW om mensen in de bijstand met behoud van een uitkering aan het werk te zetten. Het hoogste adviesorgaan van de regering vindt dat Aboutaleb de Eerste Kamer onder onverantwoordelijke druk zet.
Ondanks het feit dat de economie in Europa blijft groeien, komt de arbeidsmarkt onder snel toenemende druk te staan. Dit is de conclusie van het Internationaal Netwerk van onafhankelijke hrm-adviesbureaus, ENEX.
De cao-lonen waren in het tweede kwartaal van 2008 3,4 procent hoger dan een jaar eerder. Deze toename is fors hoger dan in het eerste kwartaal, toen de cao-lonen nog 2,8 procent stegen. Hierdoor is de cao-loonstijging, na het laagste punt in 2005, weer op hetzelfde niveau gekomen als in 2003.
Het valt momenteel niet mee om geschikte nieuwe medewerkers te vinden. Werkgevers dreigen daardoor minder kritisch te worden in hun aannamebeleid. Met alle risico’s van dien, want hoe pikt u notoire cv-leugenaars er tussenuit?
Het kabinet gaat bekijken of de heffingen voor premies en belastingen administratief versimpeld kunnen worden. Dit maakt het loonstrookje overzichtelijker voor werknemers.
Minister Donner heeft een wetsvoorstel ingediend bij de Tweede Kamer, die het voor WAO’ers en WAZ’ers aantrekkelijker moet maken om weer aan het werk te gaan. De minister wil in de WAO en de WAZ vastleggen dat UWV pas vijf jaar na de werkhervatting tot definitieve schatting van het arbeidsongeschiktheidspercentage mag overgaan.
Vanaf 1 juli 2008 worden voor de berekening van de WIA-uitkering de begrippen dagloon en maatmanloon gelijkgetrokken. Er wordt dan dus niet meer uitgegaan van het brutoloon maar van het SV-loon om het maatmanloon en de resterende verdiencapaciteit te bepalen.
Ziekteverzuim door te zware werknemers kost jaarlijks 600 miljoen euro. Daarvan komt het grootste gedeelte voor rekening van mensen die lijden aan ernstig overgewicht (ruim 400 miljoen), zo meldt het AD.