Forse stijgingen in de UWV-premies voor kortdurende ziekte (Ziektewet) en langdurige arbeidsongeschiktheid (WGA) raken duizenden werkgevers in hun portemonnee. Gemiddeld genomen blijven de premies ongeveer gelijk, maar de sectorale en individuele premies verschillen sterk van elkaar. Zo stijgt de premie voor meer dan 250 werkgevers in het personenvervoer met meer dan een derde.
Slechts 53% van de Nederlanders vindt dat zijn inspanningen op het werk voldoende worden beloond, zo blijkt uit een onderzoek van recruitmentbureau Robert Half onder meer dan duizend respondenten.
JLL maakt vandaag de drie finalisten van zijn Winning Workplace Award bekend die in november uitgereikt zal worden. Het aantal publieksstemmen en het oordeel van de jury waren in deze ronde tezamen bepalend voor de selectie van de finalisten.
Debatcentrum de Balie voert als een van de eerste bedrijven in de culturele sector betaald partnerverlof in van vier weken zo meldt Het Parool.
Secundaire arbeidsvoorwaarden worden steeds belangrijker voor het aantrekken van talentvol personeel. Joblift onderzocht met welke arbeidsvoorwaarden bedrijven sollicitanten het afgelopen jaar over de streep probeerden te trekken. Uit de resultaten blijkt onder meer dat onconventionele arbeidsvoorwaarden zoals ongelimiteerde vakantiedagen en het overnemen van een studieschuld snel in populariteit toenemen en dat arbeidsvoorwaarden die de productiviteit van werknemers verhogen opvallend weinig worden aangeboden.
Met de komst van het nieuwe kabinet wordt een aantal belangrijke herzieningen doorgevoerd in het Nederlandse pensioenstelsel. Een van de belangrijkste voorgenomen aanpassingen betreft een verschuiving van pensioenkosten en pensioenopbouw van oudere werknemers naar jongere werknemers, oftewel de afschaffing van de zogeheten doorsneesystematiek. Het merendeel van de werkgevers ziet de oudere werknemer niet aantrekkelijker worden door deze verschuiving.
LinkedIn, Google, online jobboards, werkenbij-sites… Voor werkgevers zijn de mogelijkheden om via online wegen nieuwe medewerkers te vinden vrijwel ongekend. Wat betekent dit voor traditionele bemiddelaars zoals uitzendbureaus? Kunnen die worden bijgezet in het ‘museum van de twintigste eeuw’?
Op psychische problemen rust nog steeds een taboe, zeker op het werk. Maar steeds meer mensen - en dus werknemers - hebben er last van. Hoe herkent u de ‘stresskippen’ in uw organisatie? En vooral: wat kunt u doen om hen te helpen?
Meer dan de helft van de Nederlandse mkb’ers (53%) is van mening dat talent niet schaars is, als je maar weet waar je moet zoeken. Vooral het eigen netwerk en dat van collega’s wordt ingezet om nieuw personeel te werven (59%). Hierna volgen het inschakelen van intermediairs en uitzendbureaus (52%) en het plaatsen van een vacature op de bedrijfswebsite (52%). Door de inzet van deze middelen zijn de meeste vacatures binnen tien weken ingevuld (63%).
Musea hebben een betere reputatie dan bedrijven. Dat ontdekte professor Cees van Riel van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM), na onderzoek in tien landen onder zowel bezoekers als niet-bezoekers van musea. In het onderzoek werd ook duidelijk wat er precies voor zorgt dat musea zo hoog gewaardeerd worden. Bedrijven zouden daarvan kunnen leren, meent van Riel.