Een ambtenaar heeft toestemming voor het verrichten van nevenwerkzaamheden. Toch ontstaat daarover een geschil. Wie zat fout: de werknemer of de werkgever?
Krijgen organisaties ooit grip op ongewenst gedrag? De oplossing moeten we zoeken in het leiderschap, concludeert prof. dr. Naomi Ellemers, lid van de commissie Van Rijn die grensoverschrijdend gedrag onderzocht bij de publieke omroep.
Generatie Z, geboren tussen 1995 en 2010, is momenteel de jongste generatie op de werkvloer. Het zijn echte digital natives en daar zul je je L&D-strategieën op af moeten stemmen. We verkennen enkele effectieve manieren om deze ‘Zoomers’ te engageren, gebaseerd op recente resultaten uit de Studytube L&D Monitor 2024.
Exitgesprekken zijn nuttig om te achterhalen waarom medewerkers vertrekken. Minstens zo belangrijk is om te weten waarom ze blijven. Gemeente Capelle aan den IJssel voegde aan de gebruikelijke gesprekkencyclus het zogeheten ‘staygesprek’ toe.
Heb je werknemers met de 30%-regeling in dienst of wil je juist expats aantrekken? Dan hebben de recente ontwikkelingen impact voor je organisatie en voor de werknemers die gebruik maken van de regeling.
Hoe versterk je teams en verbeter je de productiviteit van elk teamlid zonder in de valkuil van beklemmend micromanagement te trappen? Met talentontwikkeling. Lees hier wat hier precies inhoudt en hoe je het effectief inzet.
Door alle aandacht voor AI vergeten we soms dat andere onderwerpen óók een belangrijke rol spelen bij de aankomende veranderingen op de werkvloer. Benieuwd welke? Hierbij een blik op de toekomst.
Positieve Gezondheid wordt steeds breder omarmd. Het is een benadering van gezondheid waarbij de nadruk op de mensen zelf ligt en niet op de klachten of aandoening. En op hun veerkracht en wat hun leven betekenisvol maakt. Ook Arbo Unie past de principes van Positieve Gezondheid inmiddels toe.
Een heel ander leven, een nieuw ritme, gebroken nachten. Het is te zien. Bij sommige nieuwe ouders leidt de gezinsuitbreiding tot zoveel stress dat werken onmogelijk wordt. Dat had voorkomen kunnen worden. Maar hoe?
Door snel en gestructureerd begeleiding in te zetten aan de hand van voorspellende data blijkt het mogelijk het gemiddelde herstel aanzienlijk te bekorten. Door te weten wat er speelt in de praktijk en het signaleren van trends kun je het verloop van verzuim beter in kaart brengen. En er grip op krijgen.