Logo
  • Opinie
  • 27 februari 2020

Deeltijdontslag op verzoek werknemer mogelijk

De Hoge Raad heeft vorige week de grenzen van het arbeidsrecht opnieuw opgerekt. Na de pro rato transitievergoeding en de plicht van een goed werkgever om in te stemmen met ontslag van een slapend dienstverband met betaling van de transitievergoeding, gaat de Hoge Raad weer een stap verder. Een gedeeltelijke ontbinding van de arbeidsovereenkomst op verzoek van de werkgever is niet mogelijk, maar als de werknemer een (tegen)verzoek doet tot gedeeltelijk ontslag, moet de werkgever daar soms mee instemmen.

Dat is het geval bij een verzoek ogv de Wet Flexibel Werken, maar bijvoorbeeld ook bij een (gedeeltelijk) slapend dienstverband.

Lees ik de uitspraak goed, dan kunnen werknemers die na twee jaar ziekte zijn gere-integreerd in ander (passend) werk, actief vragen om aanpassing van de arbeidsovereenkomst én de pro rato transitievergoeding claimen als de arbeidsomvang structureel en significant wordt verminderd.

Wat vinden jullie van deze ontwikkeling?

ECLI:NL:HR:2020:283 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.