Logo
  • Nieuws
  • 11 november 2020
  • Bron: NU.nl

Loket NOW 3 maandag open voor aanvragen

UWV opent aankomende maandag het loket voor de derde tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). De uitkeringsinstantie bereidt zich voor op duizenden aanvragen per dag.

Beeld Loket NOW 3 maandag open voor aanvragen

Werkgevers kunnen hun aanvraag voor de NOW 3 tussen 16 november en 13 december indienen. Ze krijgen dan een tegemoetkoming in de loonkosten van maximaal 80 procent bij een omzetverlies van 100 procent. Bij de eerste twee NOW-steunpakketten konden werkgevers nog tot maximaal 90 procent van de loonkosten terugkrijgen.

Een andere belangrijke aanpassing is dat de ontslagboete verdwijnt. Daar komt nu een zogenoemde inspanningsverplichting voor in de plaats. Dit betekent dat werkgevers hun best moeten doen om ontslagen personeel naar ander werk te begeleiden. Voor het eerste steunpakket kwamen bijna 140.000 aanvragen binnen. Bij het tweede pakket waren dat er al een stuk minder: 63.000 aanvragen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.