Logo
  • Nieuws
  • 12 oktober 2020
  • Bron: FD

ING wil lonen bevriezen in ruil voor vrij te besteden budget

Vanwege de onvoorziene gevolgen van de coronacrisis en de sterke toename van de toezichtkosten wil ING Bank tot 2024 de salarissen van het personeel bevriezen. In ruil daarvoor ontvangen medewerkers een vrij te besteden budget dat men kan gebruiken voor bijvoorbeeld een ov-kaart, een leasefiets, een luxe thuiswerkplek of de nieuwste telefoon.

Beeld ING wil lonen bevriezen in ruil voor vrij te besteden budget

Verder wordt extra budget gereserveerd voor ING-personeel met een arbeidsbeperking. En er komt meer ruimte voor coaching en individuele ontwikkeling zo staat in de brief aan de vakbonden aldus Het Financieele Dagblad.

Een andere manier van werken vraagt een andere manier van belonen zo vindt ING. De bank wil dan ook naar een nieuw salarissysteem waarin meer plek is voor persoonlijke ontwikkeling en flexibiliteit.

‘ING moet nadrukkelijker gaan ‘mee-ademen’ met de conjunctuur, werktijden en locaties dienen (veel) flexibeler te worden’, schrijft HR-directeur Maarten van Beek aan de vakbonden aldus Het FD.

Wat betekent remote werken nu voor de verdere uitwerking van arbeidsverhoudingen binnen de cao van de bank? ING en FNV vertellen tijdens het online congres 'Remote werken en engagement' hoe zij de cao samen met medewerkers volgens Agile principes actueel houden op basis van wensen uit de organisatie.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.