Logo
  • Nieuws
  • 29 november 2012
  • Siem Kannekens

Werknemer vindt persoonlijke ontwikkeling belangrijker dan hoogte salaris

Bijna de helft van de Nederlandse werknemers (47 procent) hecht meer waarde aan persoonlijke ontwikkeling dan aan een vast contract of de hoogte van het salaris. Werkgevers (84 procent) zijn er echter van overtuigd dat werknemers een vast contract als primaire arbeidsvoorwaarde het belangrijkste vinden.

Beeld Werknemer vindt persoonlijke ontwikkeling belangrijker dan hoogte salaris

Dat blijkt uit online onderzoek van ISBW Opleiding en Training, onderdeel van de Schouten & Nelissen Groep, uitgevoerd onder 258 werknemers en 99 werkgevers.

 

Discrepantie

Ook bij de perceptie over het belang van salaris is er sprake van discrepantie. 80 procent van de werkgevers denkt dat de hoogte van het salaris voor werknemers belangrijker is dan de opleidingsmogelijkheden, maar bijna twee op de vijf Nederlandse werknemers (39 procent) geeft aan opleidingsmogelijkheden belangrijker te vinden dan de hoogte van het salaris.

 

Secundaire voorwaarde

Over ontwikkelingsmogelijkheden als secundaire arbeidsvoorwaarde zijn werkgevers en werknemers het wel met elkaar eens. Op de vraag of de mogelijkheid tot ontwikkeling de belangrijkste secundaire arbeidsvoorwaarde is, antwoordt 80 procent van de werknemers en 70 procent van de werkgevers instemmend.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.