Logo
  • Nieuws
  • 19 oktober 2012
  • Siem Kannekens

Korting pensioenen niet van de baan

Hoewel de pensioenfondsen het afgelopen kwartaal weer iets betere resultaten haalden is de kans dat een aantal fondsen in 2013 moet korten, nog niet van de baan. Dat liet de Pensioenfederatie weten in een reactie op de bekendmaking van resultaten van een aantal grote pensioenfondsen, meldt Trouw.nl

Beeld Korting pensioenen niet van de baan

Het kabinet besloot onlangs om de rekenrente te verhogen, zodat de fondsen meer lucht krijgen. De pensioensector heeft al tijden last van de lage rente waarmee gerekend moet worden om het vermogen te bepalen.

Gunstige omstandigheden

Volgens het koepelorgaan hadden pensioenfondsen afgelopen kwartaal profijt van gunstige omstandigheden op de financiële markten. Daarnaast zorgde een nieuw ingevoerde rekenmethode van De Nederlandsche Bank (DNB) voor een positief effect op de dekkingsgraad. 'Voor een aantal fondsen blijft het een beetje erop of eronder, maar we moeten ons wel realiseren dat de wijziging in de rekenmethode nooit bedoeld is om pensioenfondsen in een situatie te brengen dat korting op pensioenen niet meer nodig is', zegt een woordvoerder van de Pensioenfederatie.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.