Logo
  • Nieuws
  • 25 september 2015
  • Bron: FiscFree

Voordelen werkkostenregeling voor werknemer én werkgever onvoldoende benut

Werkgevers laten bijna een half miljard van het werkkostenbudget 2015 onbenut zo blijkt uit de eerste editie van het Nationaal Werkkostenregeling Onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksbureau Effectmeting in opdracht van FiscFree®.

Beeld Voordelen werkkostenregeling voor werknemer én werkgever onvoldoende benut

Hiermee onthouden ze werknemers van fiscale voordelen en wordt er niet optimaal geprofiteerd van de besparing op sociale lasten door de werkgever aldus de WKR-specialist.

Top 3 redenen voor het niet volledig benutten van het budget:

  1. Angst om het budget te overschrijden (44%)
  2. Werkgever biedt simpelweg weinig vergoedingen en verstrekkingen aan (35%)
  3. Nog te veel onduidelijkheden over de werkkostenregeling (11%)

Daarnaast heeft een kwart van de werkgevers problemen ervaren bij de overstap naar de werkkostenregeling, zoals deze per 1 januari jl. verplicht werd. De meest genoemde problemen waren van administratieve of fiscale aard, gevolgd door een te beperkte vrije ruimte met betrekking tot het te besteden budget.

Keuzevrijheid

“De huidige werkkostenregeling biedt veel keuzevrijheid voor de werkgever en werknemer, maar helaas worden niet alle mogelijkheden benut”, aldus Bob Dijksma, directeur van FiscFree®. “Vaak weet men niet van de mogelijkheid om een computer/laptop voor privégebruik aan te schaffen of van de vergoedingen voor fitness-, fietsregeling of vakbondscontributie binnen de huidige regeling. Door kennis te nemen van de juiste informatie en het gebruiken van de beschikbare middelen zijn er voor werkgever en werknemer veel voordelen te behalen”.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.