Logo
  • Nieuws
  • 18 augustus 2022
  • Bron: AD

In strijd om werknemers lost hotelketen per gewerkt uur deel studieschuld af

Hoe word je zo aantrekkelijk mogelijk voor nieuwe werknemers? Postillion vroeg studenten aan de Hotel Management School in Maastricht de secundaire arbeidsvoorwaarden van de hotelketen tegen het licht te houden. De studenten gaven aan zich vooral zorgen te maken over hun studieschuld. Daarop besloot de hotelketen om medewerkers met een studieschuld tegemoet te komen zo meldt het AD. 

Beeld In strijd om werknemers lost hotelketen per gewerkt uur deel studieschuld af

Postillion maakt voor ieder gewerkt uur 2,50 euro over naar de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO). Zo'n 15 studenten maken er volgens algemeen directeur Erik-Jan Ginjaar al gebruik van. "Bij een voltijds dienstverband lossen wij dan per jaar 5000 euro af. Dat maken we direct over naar DUO onder vermelding van het BSN-nummer van de medewerker. Dit omdat we het niet als een verkapte loonsverhoging willen inzetten," aldus Ginjaar in het AD.

Pensioenregelingen tegen het licht

Niet alleen nieuwe medewerkers komen in aanmerking voor de hulp bij aflossing van de studieschuld. Ook werknemers die al langer in dienst zijn mogen zich aanmelden. Ook aan (potentiële) werknemers zonder studieschuld of ouder dan 26 bjaar is gedacht. Daarvoor is de hotelketen bezig met de pensioenregelingen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.