Logo
  • Nieuws
  • 15 juli 2008
  • Peter van den Hout

Slechte back-up tijdens vakantie kan vertrek bespoedigen

Bijna een derde van de werknemers voorziet problemen in de vakantieperiode door afwezigheid van collega’s. Dit is het gevolg van vakanties die onderling niet goed worden afgestemd of het ontbreken van extra vakantiehulp.

Beeld Slechte back-up tijdens vakantie kan vertrek bespoedigen

Dit blijkt uit een online onderzoek van Unique Uitzendburo op Vakantiewerk.nl. In totaal gaven 476 respondenten antwoord op de vraag: Hoe zie jij de zomerperiode op je werk tegemoet? Door het vinden van stapels werk op het bureau, een stortvloed aan e-mails en onafgemaakt werk, krijgen veel de werknemers bij terugkomst van hun vakantie veel extra stress.

 

Goed afstemmen

Overigens verwacht 52 procent van de respondenten dat de vakantieperiode zonder enige problemen zal verlopen. De overige 15 procent is zelfs bereid een tandje harder te werken wanneer dit nodig is.

 

“Ik ben ervan overtuigd dat het goed afstemmen van de vakanties een positief effect heeft op het ziekteverzuim en het verloop binnen een organisatie,” aldus Michel de Lassacquère, algemeen directeur van Unique Uitzendburo. “Daarnaast blijkt dat veel medewerkers tijdens hun vakantie nadenken over hun carrière. Wanneer bij terugkomst het werk niet is bijgehouden en de werknemer deze achterstand moet inhalen, kan dit een motivatie zijn om te vertrekken.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.