Logo
  • Nieuws
  • 2 december 2019

Secundaire arbeidsvoorwaarden bij ruim vier op tien doorslag bij kiezen en aannemen baan

Inmiddels geven secundaire arbeidsvoorwaarden bij ruim vier op de tien werkenden de doorslag bij het kiezen en uiteindelijk aannemen van een baan. Een kwart van de werkgevers heeft werknemers zien vertrekken met secundaire arbeidsvoorwaarden als reden. Ongeveer een derde van de werkenden solliciteerde wel eens op een functie vanwege de goede secundaire arbeidsvoorwaarden en/of is weleens langer in een baan gebleven vanwege die reden.

Beeld Secundaire arbeidsvoorwaarden bij ruim vier op tien doorslag bij kiezen en aannemen baan

Dat blijkt uit onderzoek van Indeed, waarbij duizenden vacatures werden geanalyseerd op secundaire arbeidsvoorwaarden, en meer dan duizend werknemers en vijfhonderd werkgevers werden ondervraagd naar hun voorkeuren op dat gebied.

Zelf kiezen tussen secundaire arbeidsvoorwaarden

Ruim zeven op de tien werknemers staan er positief tegenover om zelf in samenspraak met de werkgever tot een pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden te komen. Vier op de tien werknemers verkiezen betere voorwaarden dan ook boven een hoog salaris.

Ontspanning

De cijfers laten verder zien dat werkgevers steeds vaker mensen voor een baan proberen te enthousiasmeren door in vacatureteksten te berichten over de mogelijkheid tot ontspanning op de werkvloer. Tussen 2017 en 2019 nam het aantal vacatures waarin werd gesproken over bijvoorbeeld tafeltennistafels, talfelvoetbalsets en massagestoelen toe met bijna zestig procent.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.