Logo
  • Nieuws
  • 2 september 2019
  • Bron: CNBC

Oprichter Alibaba Jack Ma: 12-urige werkweek door AI

Door AI wordt de werkweek drie dagen van vier uur. Dit zei Jack Ma tijdens het jaarlijkse World Artificial Intelligence Conference in Shanghai in gesprek met Tesla CEO Elon Musk.

Beeld Oprichter Alibaba Jack Ma: 12-urige werkweek door AI

Ma ziet door AI meer tijd voor mensen om zich echt mens te voelen. Hij denkt dat er weinig banen meer nodig zijn. Er blijven alleen banen over die mensen echt leuk vinden om te doen. AI zorgt voor een betere prive/werkbalans. Zodat men ‘s avonds ‘naar de karaokebar kan gaan of kan gaan dansen’.

Ma is niet de enige tech miljonair die voorspelt dat AI voor een kortere werkweek zorgt zo meldt CNBC. Zo gaf Bill Gates tijdens het World Economic Forum vorig jaar aan dat machine learning ervoor zorgt dat mensen productiever worden. We kunnen er ons dus zeker op verheugen dat vakanties op een gegeven moment langer worden aldus de Microsoftoprichter. Gates: “Het doel van de mensheid is niet om achter een bali te zitten en dinken te verkopen. Meer vrije tijd is zeker niet erg.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.