Logo
  • Nieuws
  • 11 januari 2018
  • Bron: Protime

Helft werknemers kan taken niet altijd binnen beschikbare tijd uitvoeren

Meer dan de helft van de werknemers (55%) kan zijn taken niet altijd binnen de beschikbare tijd uitvoeren. Ook valt op dat medewerkers de planning nauwelijks bespreken met hun manager. Bijna de helft (49%) doet dit zelden of nooit.

Beeld Helft werknemers kan taken niet altijd binnen beschikbare tijd uitvoeren

26 procent bespreekt de planning maar één keer per maand en slechts een kwart komt wekelijks met de manager samen. Zakelijk Nederland ziet dit liever anders. Drie op de tien respondenten (30%) wil dat hun manager een actievere rol op zich neemt en de tijdsindeling beter afstemt op het individu en het team. Dit blijkt uit een onderzoek van Protime onder 1.000 werknemers in verschillende sectoren.

Onvoldoende tijd

De planning is voor velen te strak. In de communicatiebranche krijgt zelfs 82 procent van de werknemers zijn taken niet altijd op tijd af. Van alle werknemers weet zes procent de klus vrijwel nooit op tijd te klaren. Vooral in het onderwijs heeft men te maken met een te hoge werkdruk. 13 procent van de werknemers in het onderwijs krijgt zijn taken nagenoeg nooit afgerond.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.