Logo
  • Nieuws
  • 17 mei 2013
  • Babs Dubois – Van Kleef Van Diepen van der Kroef advocaten Haarlem

Bij einde arbeidsovereenkomst teveel vrije dagen genoten. Hoe te verrekenen?

Als een werknemer bij het einde van de arbeidsovereenkomst nog vakantieaanspraken heeft komt deze het recht toe op uitkering van deze vakantieaanspraken in geld.1 Zo nu en dan komt het voor dat werknemers hun arbeidsovereenkomst opzeggen terwijl zij op dat moment meer vakantiedagen hebben opgenomen dan zij tot dat moment hadden opgebouwd. Het is dan de vraag of de werkgever deze vakantiedagen mag verrekenen.

Beeld Bij einde arbeidsovereenkomst teveel vrije dagen genoten. Hoe te verrekenen?

Het is inmiddels vaste rechtspraak dat een werkgever in principe niet mag overgaan tot het verrekenen van deze vakantiedagen.2 Het leidende argument is dat het aan de werkgever is om het recht op vakantie vast te stellen. Als een werknemer geen vakantiedagen open heeft staan, dan kan een werkgever weigeren om vrij te geven. Aangenomen wordt dat de werkgever op het moment dat hij de werknemer vrij geeft, terwijl deze hier eigenlijk geen recht op heeft, er ‘blijkbaar’ voor kiest om op de betreffende (vrije) dagen geen gebruik te maken van de door de werknemer aangeboden arbeid. Het feit dat de werkgever van de aangeboden arbeid geen gebruik van maakt ontslaat hem niet van zijn verplichting om loon te betalen.3


Schriftelijke afspraken


Volgens dezelfde rechtspraak is het een werkgever echter wel toegestaan om teveel genoten vakantiedagen bij einde arbeidsovereenkomst te verrekenen indien hierover van tevoren met werknemer duidelijk en ondubbelzinnig (schriftelijk) afspraken zijn gemaakt. Zo zou in een personeelsgids, arbeidsovereenkomst of CAO een bepaling opgenomen kunnen worden dat door werkgever een vergoeding wordt gevorderd indien het dienstverband eindigt voordat weer voldoende vakantiesaldo is opgebouwd.

 1. art. 7:641 lid 1 BW
 2. Kantonrechter Amsterdam, 24 februari 1995, LJN: AI9155; Kantonrechter Haarlem, 4 maart 2010, LJN: BL5607; Kantonrechter Zaandam, 31 maart 1994, LJN: AD2082
  3. Althans, dat is de achterliggende gedachte. Aan art. 7:641 lid 1 BW  is in de rechtspraak geen reflexwerking toegekend.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.