Logo
  • Nieuws
  • 14 januari 2021

AWVN geen voorstander van calamiteitenfonds voor werkende ouders

Vakbond CNV pleit voor een calamiteitenfonds om werkende ouders door de coronacrisis te helpen. Het gaat om mensen die niet thuis kunnen werken of mensen die meerdere kinderen thuis hebben. Volgens werkgeversvereniging AWVN wordt de druk met extra verlof juist verplaatst en niet opgelost.

Beeld AWVN geen voorstander van calamiteitenfonds voor werkende ouders

Het CNV pleit voor een calamiteitenfonds waar werkgevers een beroep op kunnen doen voor werknemers die extra verlof nodig hebben omdat ze thuis moeten blijven voor de kinderen. Volgens CNV-voorzitter Piet Fortuin komen de meeste werkgevers samen tot een oplossing. Maar is er een kleine groep waarbij dit niet lukt. : “Voor die groep moet de overheid nu over de brug komen. We hebben er een groot belang bij dat zoveel mogelijk mensen thuis blijven werken. Werkgevers moeten onderbouwen waarom hun werknemer extra verlof nodig heeft en krijgen de kosten hiermee vergoed.’   

De AWVN is niet direct voorstander van een dergelijk fonds en pleit voor voorzichtigheid. Volgens een woordvoerder moet men zich realiseren dat als de ene groep verlof neemt, een andere groep meer moet werken. "Dat kan eigenlijk alleen maar binnen een bedrijf of op afdelingsniveau geregeld worden." De AWVN adviseert leden om zich coulant op te stellen tegenover de werknemers zodra ze hierover in gesprek gaan.

 

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.