Logo
  • Opinie
  • 18 maart 2015

Arbeidsvoorwaarden Japanse werknemers aangepast

Bij brief van 19 februari 2015 heeft het UWV bevestigd dat ten aanzien van werknemers met de Japanse nationaliteit geen tewerkstellingsvergunning (TWV) of een gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid (GVVA) mag worden verlangd.

Deze brief is uitgebracht naar aanleiding van een recente uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (=ABRvS) van 24 december 2014. In deze uitspraak oordeelde de ABRvS uit het Verdrag van handel en scheepvaart tussen Nederland en Japan uit 1913 en het Tractaat van vriendschap, vestiging en handel tussen Nederland en Zwitserland uit 1875 volgt dat ten aanzien van Japanse werknemers niet verlangd mag worden dat de zogeheten arbeidsmarkttoets mag worden toegepast. Voor de praktijk betekent dit dat daarom het UWV heeft besloten dat een Japanse werknemer niet in het bezit hoeft te zijn van een tewerkstellingsvergunning of een gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid (GVVA).Vaak werken Japanse werknemers hier als kennismigrant met de daarbij behorende salariseis. Vanaf nu hoeft dat dus ook niet meer. Een salaris van ten minste gelijk aan het minimum loon is al voldoende.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.