Logo
  • Nieuws
  • 18 november 2021
  • Bron: AB InBev

26 weken geboorteverlof voor alle medewerkers AB InBev

Alle 13.5000 medewerkers van AB InBev in Europa kunnen vanaf deze maand gebruik maken van uitgebreid geboorte- en partnerverlof. Het geboorteverlof wordt uitgebreid van 16 naar 26 weken en het partnerverlof van 2 naar 4 weken, beiden 100% betaald. Daarbovenop kunnen medewerkers na terugkeer van het geboorteverlof 8 weken voor 75% werken, tegen 100% betaling.

Beeld 26 weken geboorteverlof voor alle medewerkers AB InBev

Chris Vanbroekhoven, directeur Bierbrouwerij AB InBev in Nederland: “Als je ouder wordt van een kind – of het nu via zwangerschap, adoptie of IVF is – is dat een heel spannende en soms ook overweldigende ervaring en periode. Ons beleid hebben we aangepast na uitgebreide gesprekken met onze collega’s. We hopen dat het beleid nieuwe ouders nog meer de ruimte geeft om te verbinden met hun kind of kinderen voordat ze weer aan het werk gaan.”

Het uitgebreide beleid is een belangrijke pijler van AB InBevs bredere 'Diversity & Inclusion Commitments’. De brouwer wil een 'nog inclusievere werkomgeving bieden, gendergelijkheid nog meer stimuleren, een goede werk-privé balans waarborgen en de relatie tussen het bedrijf en de collega’s nog sterker maken'.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.