Logo
  • Achtergrond
  • 13 mei 2015
  • Ronald Buitenhuis
Exclusief artikel

Performance & reward: 3 tips om arbeidsvoorwaarden te vernieuwen

Het liefst zou Martijn van Dort, director HR Teva Benelux, van scratch af aan een nieuw arbeidsvoorwaardenbeleid optuigen. Het huidige systeem is aan vernieuwing toe. De noodzaak van intensief overleg met diverse partijen noopt hem kleinere stappen te zetten. De horizon blijft echter onveranderd: “Gelijke behandeling van medewerkers is niet meer vanzelfsprekend.” Performance & reward als nieuwe leidraad voor Teva om beloning en performance in lijn te brengen.
Beeld Performance & reward: 3 tips om arbeidsvoorwaarden te vernieuwen

Teva, een van origine Israëlisch beursgenoteerd bedrijf, is specialist in het ontwikkelen, produceren en verkopen van medicijnen. Wereldwijd werken er 43.000 mensen en Teva is actief in 60 landen. Teva Pharmaceutical Industries heeft een vestiging in Haarlem waar zo´n 850 mensen werken. Bij Teva weten ze dus alles van medicijnen, maar hét medicijn voor moderne arbeidsvoorwaarden is bij HR nog volop in ontwikkeling. Teva is een bedrijf dat internationaal jaren kralen aan het rijgen is geweest. Groei moest vooral uit acquisities komen. Die strategie is de laatste jaren bijgesteld. Meer rendement halen uit de huidige operaties om in de toekomst te kunnen blijven voldoen aan de eisen die aan de organisatie worden gesteld, luidt het nieuwe parool. Als onderdeel van een internationale holding heeft Martijn van Dort om die corporate ambitie te realiseren ook de taak om vanuit HR meer in lijn te komen met andere landen. En conform de Angelsaksische cultuur draait het dan vooral om rendement en dus ook om kosten.

Arbeidsvoorwaarden moderniseren

Van Dort: “Een van de zaken waar wij in Nederland mee te maken hebben is dat de arbeidskosten hoog zijn. We moeten in internationaal verband kunnen aantonen waarom we hier productie

Verder lezen?

U kunt dit artikel helemaal lezen als u bent geregistreerd en ingelogd.

Gratis registreren

Krijg toegang tot exclusieve content
Registreren

Inloggen

Log in met uw e-mailadres en wachtwoord
Inloggen

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.