Logo
  • Nieuws
  • 6 juni 2008
  • Mariel Hovemann

Zo voert u thuiswerken in

Het personeel van de automatiseerder HP Nederland heeft niet langer een vaste werkplek en wordt aangemoedigd te flexwerken. Het leverde de automatiseerder niet alleen een flinke kostenbesparing op, ook het milieu is er bij gebaat: de afgelopen vier maanden hebben de lease-auto's 120 ton minder kooldioxide uitgestoten zo weet Volkskrantbanen te melden.

Beeld Zo voert u thuiswerken in

De automatiseerder sloot vorig jaar zijn vestiging in Utrecht en concentreerde alle activiteiten in zijn vestiging in Amstelveen. De 2.400 werknemers verloren hun vaste werkplek en werden aangemoedigd te flexwerken. Het levert HP niet alleen een besparing op van honderdduizenden euro’s ook het milieu wordt gespaard. ‘We stoten nu al 3,5 tot 5 procent minder CO2 uit’, meldt een woordvoerder. ‘We denken dat de komende twaalf maanden uit te bouwen tot 10 tot 15 procent.’

 

Stappenplan thuiswerken

Wilt u ook uw medewerkers laten thuiswerken? Voordat u een beslissing kunt nemen moet u een aantal zaken op een rij zetten. U moet rekening houden met allerlei wetgeving. De fiscale aspecten zijn van belang. En de organisatorische gevolgen van thuiswerken kunnen ingrijpend zijn. Van cruciaal belang is verder het contact tussen de thuiswerker en de werkgever. En als het gaat om een vorm van telewerken, moet u vanzelfsprekend aandacht besteden aan de beveiliging van informatie. Een checklist in de vorm van een stappenplan kan helpen een overwogen beslissing te nemen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.