Logo
  • Nieuws
  • 21 april 2008
  • Arzu Kokeng
  • Bron: Redactie HRpraktijk.nl

VAR aanvraag binnenkort digitaal

De Belastingdienst onderzoekt of de aanvraag van de VAR (Verklaring Arbeidsrelaties) voor het kalenderjaar 2009 digitaal kan worden gedaan. Dat maakte staatssecretaris De Jager in de Tweede Kamer bekend, zo meldt het Ministerie van Financiën.

Beeld VAR aanvraag binnenkort digitaal

De aanvragen voor dat jaar kunnen dan vanaf september 2008 digitaal worden ingediend. Verder wil De Jager dat er een stilzwijgende verlenging van de VAR komt voor mensen die al 3 jaar achtereenvolgend dezelfde VAR hebben gekregen.

 

Eerder dan 2009 is niet verstandig omdat de Belastingdienst beperkte mogelijkheden heeft om bij een eerste aanvraag de opgegeven gegevens te controleren. Dit zou de mogelijkheden voor oneigenlijk gebruik of misbruik te veel vergroten . Overigens zijn VAR-houders dan wel verplicht om wijzigingen door te geven. De stilzwijgende verlenging voor de VAR WUO (Winst uit onderneming) en de VAR DGA (Directeur groot aandeelhouder) kan voor het kalenderjaar 2010 worden gerealiseerd.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.