Logo
  • Nieuws
  • 20 juni 2008
  • Mariel Hovemann

Malafide uitzendbureau? Werkgever de klos

Als u arbeidskrachten inhuurt via een niet-gecertificeerd uitzendbureau, dan wordt u straks aansprakelijk gesteld voor de salarisbetaling. Nu is alleen het uitzendbureau hiervoor aansprakelijk. Minister Donner van Sociale Zaken heeft op 19 juni in een brief aan de Tweede Kamer laten weten dat hij voor deze maatregel de wet aanpast.

Beeld Malafide uitzendbureau? Werkgever de klos

Donner komt met de aanpassing van de wet de Algemene Bond van Uitzendbureaus (ABU) tegemoet. De ABU heeft Donner voorgesteld niet-bonafide uitzendbureaus aan te pakken. Donner steunt ook het pleidooi van de ABU om de registratie van uitzendbureaus te verbeteren, waardoor er meer transparantie ontstaat en zelfregulering van de branche beter zal werken.

 

Certificaat

Geregistreerde bureaus kunnen een certificaat aanvragen. Dat geeft aan dat het uitzendbureau zich onderwerpt aan een systeem van periodieke keuring. In maart van dit jaar waren er al meer dan 1500 gecertificeerde uitzendbureaus. Toch zijn er volgens de ABU nog steeds 6.000 niet-bonafide bureaus.

 

Tip

Uitzendbureaus die voldoen aan de Nederlandse norm NEN 4400-1 komen in aanmerking voor inschrijving in het Register Normering Arbeid. Het is verstandig het Register Normering Arbeid te raadplegen als u van plan bent personeel in te huren.

 

Zie handboek Belonen

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.