Logo
  • Nieuws
  • 20 mei 2008
  • Arzu Kokeng
  • Bron: Redactie HRpraktijk.nl

Kritiek op extra vrije dagen oude werknemer

Minister Donner van Sociale Zaken heeft als ‘inzet’ het terugdringen van extra vrije dagen voor oudere werknemers, zoals die worden afgesproken in de cao's, maar hij wil ze niet verbieden. De CDA-bewindsman zei dit woensdag tijdens overleg in de Tweede Kamer.

Beeld Kritiek op extra vrije dagen oude werknemer

VVD en D66 drongen aan op ingrijpen van Donner door cao-afspraken op dit punt niet langer algemeen verbindend te verklaren.

 

Ouwelullendagen

Donner is kritisch over de ‘ontzie-dagen’, die op de werkvloer en door Ineke van Gent (GroenLinks) ‘ouwelullendagen’ worden genoemd. Volgens Donner maakt de extra vrije tijd oudere werknemers duur op de arbeidsmarkt en beperkt dat hun kansen om na ontslag opnieuw aan betaald werk te komen.

 

Bal teruggekaatst

De minister kreeg tijdens overleg over de arbeidsdeelname van ouderen van links en rechts het verwijt dat hij concrete maatregelen voor zich uitschuift. Donner kaatste die bal terug door te zeggen dat er vanuit de Tweede Kamer bij hem is aangedrongen om niet de commissie-Bakker voor de voeten te lopen, die in juni met voorstellen komt. Bovendien zei Donner dat geen enkele van de maatregelen die door Kamerleden werd genoemd, kan rekenen op een meerderheid. 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.