Logo
  • Nieuws
  • 18 juni 2008
  • Peter van den Hout

Hoeveel mag een vakantiewerker bijverdienen?

Veel scholieren maken van hun zomervakantie gebruik om wat extra’s te verdienen en gaan op zoek naar een vakantiebaan. Hoeveel mogen zij eigenlijk bijverdienen zonder dat de kinderbijslag in gevaar komt?

Beeld Hoeveel mag een vakantiewerker bijverdienen?

Dit is vastgelegd in de Regeling inkomen kinderbijslag 1997. In artikel 3 is bepaald dat inkomen uit arbeid, verricht tijdens de zomervakantie, tot een bepaald bedrag niet als inkomen in de zin van de Algemene Kinderbijslagwet zal worden aangemerkt. In 2006 en 2007 ging het om een bedrag van netto € 1100. Dit jaar mag de vakantiewerker iets meer verdienen. Het vrijgestelde bedrag voor 2008 bedraagt namelijk netto € 1150.

 

TIP: Als u vakantiewerkers gaat werven, is het handig om in de advertentie het vrijgestelde bedrag te vermelden. Dan weten vakantiewerkers (en hun ouders) waar ze op moeten letten.

 

Bij sommige arbeidsrelaties is het onduidelijk of er wel sprake is van een (privaatrechtelijke) dienstbetrekking. Meer over deze 'twijfelgevallen' vindt u in het online handboek Belonen

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.