Logo
  • Nieuws
  • 10 oktober 2013
  • Mariel Hovemann

‘Flexibele arbeid binnen tien jaar de norm’

“Flexibele arbeid is binnen tien jaar de norm in Nederland.” Dat zegt algemeen directeur Raymond Wijnands van de Poel Nederland. De verschuiving die Wijnands signaleert gaat snel; niet alleen ziet hij steeds meer flexibele arbeid op hogere managementfuncties, ook verandert onmiskenbaar de verhouding vast/flex in meer traditionele sectoren als overheid en finance.

Beeld ‘Flexibele arbeid binnen tien jaar de norm’

“De verschuiving is onomkeerbaar, ondanks allerlei voorgenomen ingrepen van de overheid in de flexwet en de ontslagwetgeving. Dat stelt HR-afdelingen voor grote administratieve en organisatorische uitdagingen”, aldus Wijnands.

Integreren

Volgens de Poel Nederland beweegt de arbeidsmarkt razendsnel naar een nieuwe orde, waarbij flexwerkers net zo belangrijk zijn als werknemers met een vast contract. “Bedrijven zullen moeten nadenken over de manier waarop zij flexwerkers in alle lagen van de organisatie kunnen integreren en laten excelleren in teams. Daarbij passen niet alleen andere, modernere beloningsvormen als resultaatbeloning, maar ook investeringen in de training en opleiding van vaste èn flexibele werknemers”, schetst Wijnands.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.