Wat in 1999 ontstond als een online boekenwinkel in een portakabin op een parkeerplaats, is inmiddels uitgegroeid tot de grootste online winkel van Nederland. Om ervoor te zorgen dat bol.com de meest toonaangevende online winkel van Nederland blijft, zet het bedrijf volop in op leren en ontwikkelen. Met het Studytube-leerplatform bieden zij hun medewerkers de mogelijkheid om trainingen, cursussen en opleidingen te volgen.
Ben jij al bekend met de boemerangcyclus? Het proces van offboarden, betrokken zijn met een alumniprogramma en boemerangmedewerkers verwelkomen. Een waardevolle cyclus die door velen wordt vergeten. Zonde, want elke stap heeft enorme potentie om van elkaar te leren en te groeien! Hoe je dat doet? Met deze whitepaper ontvang je een hands-on gids om de boemerangcyclus te perfectioneren.
Overal waar mensen werken, ontstaan meningsverschillen en ligt wrijving op de loer. Dat is onvermijdelijk. Waar je wél invloed op hebt, is hoe hoog de gemoederen vervolgens oplopen. Hoe voorkom je dat botsingen op de werkvloer ontaarden in arbeidsconflicten en zelfs ziekmeldingen?
Met alle media-aandacht voor intimidatie en seksueel grensoverschrijdend gedrag is het onderwerp actueler dan ooit. Maar ongewenste omgangsvormen op de werkvloer beperken zich niet tot tv-studio’s, sportclubs en universiteiten. Ruim 1,2 miljoen werkenden in Nederland hebben ermee te maken. Een schrikbarend getal. Wat kun je hier als werkgever of leidinggevende tegen doen?
Je kunt geen nieuwsprogramma kijken of krant openslaan zonder dat het over de krapte op de arbeidsmarkt gaat. LinkedIn lijkt tegenwoordig dan ook meer op een vacaturebank dan een zakelijk netwerkplatform. Iedere werkgever zit met de handen in het haar: hoe kom ik aan werknemers? Sterker nog, hoe houd ik mijn eigen werknemers binnen?
In 2020 strandden opgeteld bijna 32.000 huwelijken en geregistreerde partnerschappen in Nederland. Vorig jaar zullen het er niet minder zijn geweest. De impact van zo’n relatiebreuk kan groot zijn, ook op hoe iemand in het werk functioneert. En al is een echtscheiding geen ziekte, je kan er wel ziek van worden. Hoe help je dat als werkgever voorkomen?
Hoog tijd om de alarmklok te luiden voor een stille pandemie: diabetes type 2. Bij 1,2 miljoen Nederlanders is het al vastgesteld, nog eens 1,1 miljoen mensen zitten in een voorstadium. En dat zijn lang niet allemaal ouderen. Hoe zitten, staan en bewegen van invloed zijn op het ontstaan en verloop van deze aandoening. En wat je als werkgever kan bijdragen aan het terugdringen van de risico’s.
“In 2021 was werkend Nederland in de ban van de effecten van de COVID-19-maatregelen. Toen concludeerden we vanuit ons medewerkerbelevingsonderzoek dat de pandemie een positieve impact had op de werkbeleving door toenemende aandacht voor het individu en het welzijn van medewerkers. Kunnen we dit in 2022 vasthouden? Op basis van de uitkomsten van het Employee experience-onderzoek 2022 zeggen we voluit: ja! De resultaten zijn nog steeds van een hoog niveau. Wel zien we nieuwe thema’s en aandachtspunten naar voren komen”, zegt Robert Mentink, employee experience consultant bij onderzoeks- en adviesbureau Integron. Wat zijn de takeaways, ofwel: de leerpunten rondom employee experience 2022. We hebben er vijf geselecteerd.
Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.