Functie:Advocaat / Partner bij LaFayette Advocaten
Organisatie:LaFayette Advocaten
Jacqueline Caro is al ruim 25 jaar gespecialiseerd in het arbeidsrecht in de breedste zin van het woord; voor werkgevers, werknemers en ondernemingsraden. Deze diversiteit in haar klantenkring geeft haar dagelijks energie. Het arbeidsrecht is continu in ontwikkeling, waar Jacqueline haar werkwijze naadloos op aansluit. Sinds 2015 is zij lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland. Oplossingsgericht en creativiteit staan in haar werk centraal. Linksom of rechtsom, er is altijd een oplossing en bij voorkeur buiten de rechter om.
“Ik wil voor mijn cliënten het aanspreekpunt zijn op een voor hen onbekend terrein op zoek naar een juiste oplossing.”
Bijdragen
Blog
Op 1 juli 2015 is de Wet Aanpak Schijnconstructies ingevoerd. Deze wet wordt ingevoerd om constructies aan te pakken die de regels en cao-afspraken omzeilen. De maatregelen moeten bepaalde groepen werknemers en/of arbeidskrachten beschermen tegen uitbuiting en anderen juist weer tegen oneerlijke concurrentie. De volgende maatregelen zijn inmiddels van kracht.
Blog
Met welke zaken moeten uitzend- en detacheringsbureaus dit jaar rekening houden?
Binnen een korte tijdsperiode verandert er veel in uitzendland. De invoering van de Wet werk en zekerheid, een aanpassing van de CAO voor Uitzendkrachten en de werkkostenregeling zijn zaken die gevolgen hebben voor werkgevers die zich richten op het tewerkstellen van arbeidskrachten aan opdrachtgevers. Met name de financiële gevolgen van de wetswijzigingen zijn van groot belang bij het kunnen berekenen van de opdrachtgeverstarieven.
Blog
Heeft u reorganisatieplannen? Het is goed om rekening te houden met de wijzigingen die in het ontslagrecht en in het arbeidsovereenkomstenrecht per 1 juli 2015 zijn ingegaan. Een deel van het arbeidsrecht is per 1 januari jl. 2015 al gewijzigd, namelijk het verbod op een proeftijd bij korte tijdelijke contracten, de aanzegplicht voor het naderende einde van tijdelijke contracten en het verbod op een concurrentie- en relatiebeding in tijdelijke contracten.
Blog
Een werknemer heeft eerst op uitzendbasis bij een opdrachtgever gewerkt en aansluitend op grond van twee tijdelijke contracten rechtstreeks in dienst van de opdrachtgever. Het einde van het contract wordt duidelijk aangezegd, maar de opdrachtgever wil de werknemer nog niet kwijt. Om die reden wordt daarna weer een uitzendovereenkomst gesloten.
Blog
Na langdurige arbeidsongeschiktheid is de functie van de werknemer aangepast aan de overgebleven capaciteiten. Deze werkzaamheden zijn echter nooit volledig verricht door de werknemer. Na volledige uitval meende de werkgever niet opnieuw 104 weken salaris te hoeven doorbetalen. De werknemer dacht daar anders over, maar erkende wel nooit volledig de nieuwe functie te hebben kunnen uitoefenen.
Blog
Een werknemer werkt al jaren bij dezelfde onderneming, maar heeft een arbeidsovereenkomst met een payrollbedrijf. Met een door de inlener aangekondigde tariefsverlaging van 25 procent stemt de werknemer niet in. Hoewel die situatie wel heeft geleid tot een beëindiging van de opdracht, gevolgd door het einde van de arbeidsovereenkomst, gaat de procedure over de wijziging van het tarief.
Blog
Omdat OR en bestuurder niet tot overeenstemming konden komen over het budget voor de OR bestaande uit beschikbare uren en financiële middelen voor onder meer opleiding en een ambtelijk secretaris, heeft de bestuurder zelf een budget vastgesteld. Een advies van een bedrijfscommissie, ingeschakeld door de OR heeft de ondernemer naast zich neergelegd. De OR komt bij de Kantonrechter ook niet veel verder.