Logo
  • Persbericht
  • 16 juni 2021
  • Arbo Unie

Arbo Unie en Port Health Centre vaccineren op grote schaal zeevarenden

Op woensdag 16 juni heeft demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat het zetten van de eerste COVID-19 vaccinaties aan zeevarenden bijgewoond bij internationale waterbouwer Van Oord in de haven van Rotterdam. De vaccinaties met het Janssen vaccin worden de komende drie maanden door dienstverlener Arbo Unie en dochter Port Health Centre gezet bij zo’n 50.000 mensen onder beheer van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR).

Beeld Arbo Unie en Port Health Centre vaccineren op grote schaal zeevarenden

Het vaccineren vanuit dit aparte programma gebeurt aan boord van schepen die onder Nederlandse vlag varen in de havens van Rotterdam, Amsterdam, Groningen en Vlissingen, en op de vaccinatie-locaties van Arbo Unie in de directe omgeving. Voor dit vaccinatieprogramma komen zeevarenden van alle nationaliteiten in aanmerking. Dankzij dit programma kunnen zij hun werk aan boord van zeeschepen wereldwijd veilig voortzetten.

Voor zeevarenden is in Nederland een aparte aanpak in de bestrijding van de COVID-19 pandemie ontwikkeld. Dienstverlener Arbo Unie verleent al jarenlang maritieme zorg in de Nederlandse havens via dochter Port Health Centre. “We kunnen snel eerste hulp verlenen bij alle denkbare incidenten en zijn gespecialiseerd in het inrichten en operationaliseren van medische zorgposten en -netwerken op elke gewenste locatie”, aldus Flip Kaster, directeur Port Health Centre. ‘We zijn blij dat de komende drie maanden een groot aantal van onze artsen en doktersassistentes kan helpen om ook zeevarenden te ondersteunen om hun werk te kunnen blijven doen’’, zegt Tjeerd van Zadelhoff, manager Health Services bij Arbo Unie

Arbo Unie is een groep gedreven professionals in de bedrijfsgezondheidszorg, die organisaties vooruit brengt. Wij helpen mensen een leven lang optimaal te laten werken. Op een gezonde, veilige en productieve manier, zodat ze al hun mogelijkheden ten volle kunnen benutten. Arbo Unie is er voor organisaties in Nederland, die de filosofie van duurzame inzetbaarheid delen en die willen investeren in mensen.

Producttips

Ook interessant