Medewerkers die dagelijks feedback krijgen van hun leidinggevende zijn gelukkiger op het werk, voelen zich meer gewaardeerd en hebben vaker het gevoel dat de feedback hen echt beter maakt. Maar zo is het nog niet gesteld met alle medewerkers. Bijna de helft van de Nederlandse werknemers geeft aan nooit (15%) of minder dan 1 keer per maand (34%) feedback te krijgen van hun leidinggevende. Dit en meer blijkt uit het jaaronderzoek van het HappinessBureau.
Wat is de meest effectieve performance management aanpak voor een organisatie? Wat werkt wel en wat niet? De laatste jaren is een onderdeel van een dergelijke aanpak steeds vaker een digitale vorm van informatie opslaan, uitwisselen en samen leren en verbeteren.
In de moderne HR-cyclus is sprake van een continue dialoog. Dat vraagt om situationele ondersteuning en maatwerk. Waar houd je rekening mee? Wat is de leerstijl van de medewerker?
Per organisatietype zijn er kenmerken die maken of je wel of niet gaat werken in generieke functies eventueel in combinatie met rollen. Wilma van Vuuren, docent HR Academy, legt in deze video uit hoe je van functies naar rollen gaat.
Medewerkers die in de loop van de tijd verschillende rollen vervullen zijn flexibel inzetbaar. Maar als ze rollen van verschillende zwaarte vervullen hoe beloon je ze dan? In deze video geeft Wilma van Vuuren, consultant Human Capital Group en docent HR Academy, antwoord op deze en meer vragen over belonen van rollen.
De traditionele gesprekscyclus van functioneren en beoordelen werkt demotiverend, dat hebben genoeg onderzoeken aangetoond. Onderwijskundige Annet van Duren pleit voor een moderne gesprekscyclus op basis van ontwikkelgerichte gesprekken.
Beoordelen van medewerkers is al jaren in ontwikkeling. En nu komt de Corona-crisis daar doorheen. Hét moment om beoordelen de transformatie te laten maken naar werkelijk performance- en talentmanagement.
Het jaarlijkse functioneringsgesprek is voor zowel de werkgever als werknemer een spannend moment. Maar hoe ziet dat gesprek eruit nu we massaal thuiswerken? Nu medewerkers en managers elkaar niet dagelijks zien, kan het lastig zijn een eerlijke beoordeling te geven. Tijdens een crisis zoals deze veranderen doelen, prestaties en prioriteiten. Een functioneringsgesprek is daarom een goed moment om daarbij stil te staan.
Thuiswerken heeft een heilzaam effect op de medewerker, zo blijkt uit recent onderzoek. Er is alleen één maar: de thuiswerker krijgt wel een lagere beoordeling van de leidinggevende.
Stop met beoordelingsgesprekken en ga voor doorlopende coaching. Dat is het advies van Kilian Wawoe, docent aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, die jarenlang onderzoek deed naar het meten van prestaties op de werkvloer. Op basis van de lessons learned van teams die goed presteren, heeft hij een aantal tips.
Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.