Beoordelen & functioneren

Actueel

 • Nieuws

  Sterke groei online feedback

  Veel bedrijven willen de traditionele performance managementcyclus veranderen is de ervaring van HR-tech Start-up TruQu. Zij zien een grote groei in online en peer‐to-peer feedback bij Nederlandse organisaties. Bijvoorbeeld bij de Rabobank en Mirabeau.

  18 oktober 2016
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Nieuws

  HR-beleid beoordelingscyclus bij veel organisaties achterhaald

  Het HR-beleid is bij veel organisaties aan verandering toe. Zo geeft het overgrote deel van de HR-professionals aan nog steeds gebruik te maken van de traditionele beoordelingscyclus; een methode waarvan ruim de helft zegt deze te willen aanpassen omdat de huidige aanpak achterhaald is.

  6 oktober 2016
 • Nieuws

  Beoordelen: van feedback naar 'feedforward'

  Beoordelingsgesprekken voegen niks meer toe aan de ontwikkeling van personeel. Dat stelt ruim een kwart (27%) van de Nederlandse werknemers, zo blijkt uit het HR-Benchmarkonderzoek dat Raet eerder dit jaar uitbracht in samenwerking met onderzoeksbureau TNS Nipo. Tijdens een rondetafelbijeenkomst gaan HR-directeuren nader in op de pro's en con's van feedback geven.

  25 mei 2016
  Door: 
  Daniël Oosterhuis
  1 favoriet
 • Achtergrond

  Slechtnieuwsgesprek in 3 fasen

  Als HR-professional ontkomt u er helaas niet aan: een slechtnieuwsgesprek met een medewerker. Het slechtnieuwsgesprek vergt bepaalde vaardigheden en strategieën waarmee u de schade kunt beperken.
 • Opinie

  HR-dilemma: Manager aanspreken op gedrag?

  De afgelopen drie jaar is onze manier van werken sterk veranderd. Wij werken nu met zelfsturende resultaatverantwoordelijke teams. We hebben hard gewerkt aan een manier van leidinggeven die ondersteunend is in plaats van directief. Het probleem is dat leidinggevenden te lief zijn; ze spreken hun mensen te weinig aan op ongewenst gedrag. Hoe zorg ik ervoor dat onze managers moedig genoeg worden om ook die stap te zetten?
  15 juni 2016
 • Achtergrond

  10 tips om competentiemanagement succesvol in te voeren

  Om competentiemanagement (CM) stevig in het zadel te zetten is het belangrijk deze te integreren in de HR-cyclus. Daar kan 360 graden feedback een rol bij spelen en de organisatie versterken. Bijgaand fasenplan, inclusief tips en aandachtspunten helpt u hierbij.
  1 favoriet
 • Nieuws

  8 Tips om te anticiperen op het toenemende belang van soft skills

  De behoefte aan breed georiënteerde professionals neemt de komende jaren toe. Naast de juiste technische vaardigheden moeten zij beschikken over eigenschappen als nieuwsgierigheid, doortastendheid en lef. Aandacht voor menselijke kwaliteiten, de human touch of soft skills is een trend die breder in de economie te zien is.

  5 juli 2016
  Door: 
  Toine Al
 • Nieuws

  Wat is de impact van zelfsturing op de HR-cyclus?

  Binnen zelfsturende teams nemen medewerkers de managementtaken en regie in eigen handen. Voor HR komen hier de nodige uitdagingen bij kijken en dit heeft invloed op de oude stijl van performance management, zoals de jaarlijkse HR-cyclus van functioneren en beoordelen.

  6 juni 2016
  Door: 
  Daniël Oosterhuis
 • Opinie

  5 tips voor optimale 360 graden feedback

  Hoe vinden in jouw organisatie de functioneringsgesprekken plaats? Is het alleen een 1-2’tje tussen de manager en de werknemer? Of vraagt de manager meer personen om input?
  8 juni 2016
 • Opinie

  Daar heeft ze mij nooit iets over verteld…

  Met een wat angstig gezicht vroeg ze tijdens de intake: “En als we dan een coachtraject starten, moet dan ook alles wat we bespreken met mijn baas gedeeld worden”? Ik kon haar direct vertellen hoe ik hier vanuit integriteit, veiligheid en privacy van mijn cliënten mee omga. Dat was een opluchting voor haar… want ze wilde niet dat haar baas zou weten dat… Ik stelde haar de vraag waarom ze die onderwerpen niet wilde delen met haar baas, dan wel de HR-manager van het bedrijf.
  18 april 2016

Partners