Een werkgever is ontevreden over een werknemer en wil de arbeidsovereenkomst beëindigen. Hij deelt dit aan de werknemer mee, schorst hem en sluit zijn e-mailaccount af. Vervolgens stuurt hij het overige personeel een bericht waaruit is af te leiden dat de werknemer is geschorst.
Hoewel driekwart van de werknemers best thuis zou willen werken, doen zij dit niet wegens het gemis aan interactie met collega's. Dat blijkt uit onderzoek van het TelewerkForum en Novay.
Eerdere onderzoeken wezen al uit dat werkzoekende Nederlanders nog maar mondjesmaat gebruik maken van sociale netwerksites. Het tegenovergestelde blijkt nu te gelden voor werkgevers.
Amper een maand na de introductie van bodyscanners op de Britse vliegvelden is het eerste misbruikgeval al een feit. Een veiligheidsbeambte op Heathrow scande een vrouwelijke collega onvrijwillig. Dit blijkt uit berichtgeving in diverse Britse media.
Bedrijven met een open bedrijfscultuur doen het beter tijdens deze uitdagende economische tijden. Door werknemers te vertellen hoe het bedrijf ervoor staat, voelen zij zich meer betrokken en werken ze harder en efficiënter. Tot deze conclusie komt Quint Studer, auteur van Straight A Leaderschip aldus Fuelnet.
Vakbond voor de sector zorg NU’91 is een meldpunt gestart om agressie en geweld tegen werknemers in de zorg te voorkomen. Eerder begon vakbond Abvakabo FNV al met een campagne ‘ik meld agressie en geweld’ voor de gehele publieke sector.
De ongunstige arbeidsmarkt vermindert de bereidheid van werkenden om te zoeken naar een nieuwe baan. Tweederde van de mensen die actief zoeken naar ander werk heeft moeite dat te vinden. Dit blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van Intelligence Group.
Kan een individuele werknemer een beroep doen op naleving van de WOR door de werkgever? Normaal gesproken is dit niet mogelijk omdat de WOR toeziet op de verhouding tussen medezeggenschapsorgaan en bestuurder. Maar onder bepaalde omstandigheden kan het wel, zo blijkt uit een uitspraak van de kantonrechter.
De commissie vrouwenrechten van het Europees Parlement heeft gestemd voor een verhoging van de minimumnorm voor zwangerschapsverlof van 14 naar 20 weken zo meldt het Financieele Dagblad. Ook mannen krijgen met de nieuwe regeling langer betaald verlof, namelijk twee weken. In Nederland is dat nu twee dagen.
Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werkten in het laatste kwartaal van 2009 duidelijk minder werknemers over. Het was in de periode 2005 tot en met 2009 de grootste daling van het aantal overwerkers.