Een medewerker werkt sinds 2005 als huisschilder en is tot maart 2008 voorzitter van de OR. In oktober 2008 geeft hij zijn lidmaatschap van de OR op. In maart 2009 wordt een ontslagvergunning voor deze medewerker aangevraagd, aangezien er geen werk is. Volgens de medewerker houdt dit echter verband houdt met zijn voormalig lidmaatschap van de OR en hij verzoekt om ontbinding van de arbeidsovereenkomst onder vergoeding van € 20.000 bruto.
Voor steeds meer werknemers is het mogelijk om thuis te werken. In enkele jaren is het percentage werknemers dat valt onder een cao met afspraken over thuiswerken meer dan verdubbeld. Dit meldt het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW).
Vandaag is de nieuwe, sterk verbeterde versie van HRpraktijk.nl gelanceerd. Wat is er allemaal nieuw?
Re-integratiebedrijven en outplacementbureaus lijden erg onder het ‘chaotische uitvoeringsbeleid’ van het UWV. Zo zet het UWV ze onder meer onder druk om bestaande contracten open te breken en goedkoper te werken.
Werkgevers die hun personeel een mobiele telefoon verstrekken, hoeven daarvoor veel minder loonheffing te betalen dan de 22,69 euro per maand die de fiscus hen eerder in rekening heeft gebracht. Dat heeft de Hoge Raad beslist in een zaak die jaren heeft voortgesleept.
Ten minste 500 bedrijven in het midden- en kleinbedrijf krijgen les om de interne leerstructuur te versterken. Tussen 1 juli en december 2011 krijgen zij gratis deskundig advies over de wijze, waarop zij leren op het werk kunnen bevorderen. Voor het totale project wordt vijf miljoen euro uitgetrokken.
Europa verplicht dat alle rechtbanken per 1 juli 2010 een uniforme aanpak voor branches hanteren, waarvan bekend is dat daar veel oneerlijke boetebedingen voorkomen.
Bedrijven in Nederland, die tijdelijk gebruik willen maken van Bulgaarse of Roemeense werknemers, moeten daarvoor een werkvergunning aanvragen. Ten onrechte, vindt de Europese Commissie (EC). De Commissie gebiedt Nederland een eind te maken aan de ongerechtvaardigde beperking van de detachering van werknemers.
Het aantal verhoudingen op de werkvloer blijft flink groeien; ruim tweederde van de singles knoopt wel eens een verhouding aan met een collega. Het aantal verliefde collega’s dat seks heeft onder werktijd is binnen vier jaar gestegen van 6 naar 11 procent. En dit betreft niet alleen singles…
Hoe vind je zelf dat het gaat? Vertrouwen is goed, controle is beter. Meer salaris? Je hebt toch leuk werk? Zomaar enkele uitspraken die regelmatig op de werkvloer worden gebezigd, met name door managers. Volgens Paul Verburgt, voormalig directeur van Content en ArboNed, ondermijnt dergelijke taal het arbeidsethos van bedrijven.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling