Telecombedrijf KPN moet alle zeilen bijzetten en schrapt duizenden banen. De omzet kalft af, markten veranderen continu, de concurrentie is moordend en toezichthouders als de OPTA zitten het concern regelmatig dwars. In deze cruciale fase noteert KPN’s voormalige hoogste HR-baas Hein Knaapen de tussenstand.
Een werknemer werkt bij een houthandel die wordt overgenomen door een concern waarbij de houthandel als aparte vennootschap blijft bestaan. Bij herstructurering van het concern wordt het personeel uit de vele vennootschappen ondergebracht in twee personeelsvennootschappen. Na enkele jaren protesteert de werknemer tegen deze ‘nieuw’ ontstane situatie.
De werknemer dient bij de kantonrechter een verzoekschrift in voor ontbinding van zijn arbeidsovereenkomst tijdens de opzegtermijn. De werkgever heeft namelijk bij het UWV WERKbedrijf een ontslagvergunning verkregen en met in achtneming van de opzegtermijn, de arbeidsovereenkomst opgezegd. De werknemer wil een bedrag van € 281.854 vanwege een verstoorde arbeidsverhouding die de werkgever te verwijten zou zijn.
Een vacature op Monsterboard of Jobtrack zetten of in de krant is ouderwets volgens leidende recruitment consultants. Facebook, LinkedIn, Twitter en de mobiele telefoon zijn dé manieren om nieuw personeel te vinden.
Hoe vind ik de juiste mensen en hoe haal ik het beste in mijn medewerkers naar boven? Met die dubbele vraag worstelt vrijwel iedere organisatie in Nederland. Om het antwoord te vinden moet u de ware drijfveren van medewerkers zien te achterhalen. HRpraktijk biedt daarvoor handige tools in de vorm van e-assessments.
Een re-integratiebedrijf, een arbodienst of bedrijfsarts, een loopbaancoach, een outplacementbureau of opleidingsinstituut kan zich onderscheiden met het Blik op Werk Keurmerk. Werkgevers weten dan dat zij met een deskundige met een kwaliteitsgarantie in zee gaan.
Ongemotiveerd personeel kost de Nederlandse schatkist jaarlijks tussen de 6 en 15 miljard euro. Centraal Beheer Achmea en &samhoud vinden dit onnodig. Door te investeren in medewerkertevredenheid kunnen werkgevers dit oplossen.
Bijna driekwart van de Nederlandse medewerkers werkt een gedeelte van de tijd thuis of onderweg. En meer dan de helft heeft de afgelopen drie jaar last gehad van werkgerelateerde pijnklachten zo blijkt uit onderzoek van Fellowes.
Een meerderheid in de Tweede Kamer wil wettelijk regelen dat bankiers maximaal 100 procent van hun vaste salaris als bonus mogen krijgen. Minister De Jager gelooft echter dat de banken zich houden aan de Code Banken die de banken in 2009 met het kabinet hebben opgesteld.
De werkgever die eigenrisicodrager is voor de Ziektewet (ZW), is verplicht het ziekengeld te betalen aan de ex-werknemer die op de eerste dag van ziekte bij hem in dienst was. Zo krijgt het van rechtswege eindigen van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met een zieke werknemer een financieel staartje.