FNV-voorzitter Ton Heerts roept burgers op ‘sociaal’ te stemmen tijdens de Provinciale-Statenverkiezingen. Heerts waarschuwt met name tegen de werkgevers en tegen VVD en D66, die zouden suggereren dat collectieve afspraken uit de tijd zijn zo bericht de Volkskrant.
Ondernemers die hun bedrijfsauto’s voor algemene doeleinden binnen hun bedrijf gebruiken, moeten daar zorgvuldig mee omgaan. Als zij zich niet aan de regels houden kan een bijtelling van toepassing zijn als de inspecteur aannemelijk kan maken dat de auto’s ter beschikking zijn gesteld.
De Nederlandse werkloosheid is opgelopen van 3,1 procent in 2008 naar meer dan 7 procent in 2014. Maar maximaal 13 procent van de werkloosheid hangt in 2014 samen met mismatch tussen sectoren aldus het Centraal Planbureau (CPB).
Er is een absolute noodzaak dat individuen, onderwijsinstellingen en bedrijven samenwerken op het gebied van talentontwikkeling en talentmanagement aldus talentlobbyist Joep Vesters.
Na de fabriek, de ict-afdeling en het callcentrum verplaatsen Nederlandse multinationals ook de manager naar Azië en de Verenigde Staten zo meldt de Volkskrant.
Mbo-scholen moeten kleine, unieke opleidingen voor bijvoorbeeld pianotechnicus, prothesemaker, schoenhersteller of restauratiemedewerker beter in de etalage kunnen zetten. Dat schrijft minister Bussemaker (Onderwijs) aan de Tweede Kamer. De baankansen van deze specialistische beroepen zijn vaak goed, maar krimp, vergrijzing en onbekendheid met deze beroepen zorgen voor teruglopende werknemers en studenten aan de opleidingen. Om ervoor te zorgen dat er voldoende aankomend specialistische vakmensen blijven uitstromen neemt Bussemaker nu extra beschermingsmaatregelen.
De minister van Sociale Zaken wil inhoudingen op het minimumloon voor huisvesting en de zorgverzekering verbieden. Dat zal voor werknemers, vooral arbeidsmigranten, grote negatieve gevolgen hebben, waarschuwt de NBBU, brancheorganisatie voor bemiddelings- en uitzendondernemingen.
Rijkswaterstaat wordt ervoor verantwoordelijk dat onderaannemers bij wegenaanleg zich aan de Nederlandse wetten en cao's houden. Dit meldt De Volkskrant naar aanleiding van het wetsvoorstel Aanpak Schijnconstructies dat vandaag in de Tweede Kamer wordt behandeld.
Om georganiseerd verzet tegen te gaan, heeft de leiding van de Europese Octrooi Organisatie (EOO) het mailverkeer tussen de bonden en hun leden geblokkeerd. Het stakingsrecht is ingeperkt en medewerkers die hun onenigheid uiten worden met tuchtmaatregelen en ontslag bedreigd. Ook zijn de vakbonden niet welkom aan de onderhandelingstafel. Het gerechtshof in Den Haag oordeelde dat de EOO hiermee de rechtsorde schendt. Volgens minister Opstelten van Justitie geniet de organisatie echter immuniteit zo meldt De Volkskrant.
De verwachtingen van medewerkers en managers van HR wijken vaak erg af van de prioriteiten van de HR-afdeling zelf.