Inspirerend leiderschap staat bij een groeiend aantal directeuren bovenaan het prioriteitenlijstje, zo wijst een grootschalig onderzoek uit van Business Leaders, een netwerkclub voor CEO's.
Medewerkers kunnen in hoge mate bijdragen aan de employer branding van hun werkgever. Dit wordt ook wel 'employee advocacy' genoemd, het gedachtegoed waarbij medewerkers worden geactiveerd om samen de boodschap van het werkgeversmerk te verspreiden. Hoe pakt u dit aan? 5 tips
Om geluk op de werkvloer te bevorderen werd de afgelopen jaren in Nederland, naar Amerikaans voorbeeld, de Chief Happiness Officer (CHO) geïntroduceerd. Mooie titel, maar wat wordt er van een CHO verwacht? En in hoeverre werven organisaties CHO's?
Er wordt veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van coachende en communicatieve vaardigheden van medewerkers. E-Learning en Blended Learning zijn inmiddels een marktstandaard geworden: 60% van de werknemers heeft er al ervaring mee. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit het HRD Trends 2017 onderzoek van NIDAP en Springest onder 3940 werknemers in Nederland.
De inzet van technologie is de belangrijkste facilitaire trend, zo blijkt uit het FMN Marktonderzoek uitgevoerd door Twynstra Gudde. Maar waar hebben we het dan over? En hoe kunt u vanuit FM hierop anticiperen?
De millennials, de generatie ruwweg geboren tussen 1980 en 2000, bevolken in toenemende mate de werkvloer. En dat merkt ook HR. Deze groep werknemers stelt andere eisen aan werk en arbeidsvoorwaarden dan oudere generaties. Hoe kunt u hierop inspelen?
De nieuwe Arbowet, die per 1 juli 2017 ingaat, schrijft een prominentere rol toe aan de preventiemedewerker. Met als doel dat deze nog beter wordt ingezet om de werkgever te ondersteunen bij de zorg voor de dagelijkse arbeidsveiligheid en -gezondheid van alle medewerkers. Wat betekent dit voor uw organisatie? En hoe kunt u uw preventiemedewerker(s) helpen die zwaardere rol goed in te vullen?
Nederlandse bedrijven en medewerkers zijn niet voorbereid op de opkomst van de zogeheten gig economy. De gig economy refereert aan een omgeving waarin werkenden hun carrière invullen door kortetermijncontracten en projectmatig werk.
HR zal in 2020 een nieuwe, doorslaggevende rol spelen in bedrijven. Dat voorspelt een rapport van The Future Laboratory en Samsung. Het rapport gaat over de invloed die technologische en maatschappelijke veranderingen op de werkomgeving hebben. In deze Open Economy is een toenemend aantal freelancers actief. De opkomst van talentvolle, flexibele freelancers biedt kansen voor organisaties die dit omarmen en tegelijkertijd hun ogen niet sluiten voor de valkuilen.
Het looppad in een carrière is veel minder standvastig dan voorheen. Een internationale carrière staat dan ook bij veel medewerkers op het verlanglijstje. Bijna driekwart van de Europese medewerkers (74%) zou andere landen overwegen voor carrièremogelijkheden. Duitsland (21%), het Verenigd Koninkrijk (15%) en Frankrijk (12%) staan bovenaan de lijst van meest gewilde landen om te werken. Nederland staat op de negende plek in de ranking.
In deze live online masterclass van een halve dag leer je hoe je een dossier opbouwt en een specifiek verbeterplan opstelt bij disfunctioneren van een medewerker. Inclusief wettelijk kader ontslagbeoordeling