Werk gaat veranderen, daar is iedereen het over eens. De komende tien jaar zullen compleet anders zijn dan de laatste vijftig en sommigen hebben het zelfs over een vierde industriële revolutie. Deze veranderingen betekenen dat werknemers andere vaardigheden nodig zullen hebben om hun werk te kunnen blijven doen.
Na jarenlang gesproken te hebben over disruptie, zetten executives hun woorden nu om in daden. Bij 96% van de Nederlandse bedrijven is innovatie één van de belangrijkste agendapunten, zo blijkt uit het Global Talent Trends Study – Unlocking Growth in the Human Age onderzoek van Mercer.
De afgelopen jaren peilde AnalitiQs bij Nederlandse HR-managers de bekendheid met en het toepassen van HR-analytics in Nederlandse organisaties. In 2018 is het HR-analytics onderzoek opnieuw uitgevoerd door AnalitiQs in samenwerking met HR Academy. Wat zijn de belangrijkste inzichten?
Digitale ervaringen hebben het dagelijks leven eenvoudiger gemaakt. De huidige generatie toptalent eist dezelfde eenvoud in haar werk. Een uitstekende employee experience met behulp van technologie is daarmee de nieuwe manier om de slag om talent te winnen.
Blockchain zal de manier van werken in HR en recruitment in de komende jaren flink beïnvloeden: veel taken worden automatisch, snel en betrouwbaar uitgevoerd dankzij deze technologie. Denk aan het checken van opleiding en werkervaring, referenties en arbeidscontracten.
De HR Proffie vakprijs voor personeelsbeleid wordt dit jaar voor de vijftiende keer uitgereikt en staat dit jaar in het teken van het thema Workforce of the Future. Aanmelden kan tot en met 30 juni 2018.
In welke sollicitant schuilt een talent? Bij welke functies doet zich de grootste kans op langdurig verzuim voor? Van welke teams wordt de klant nu écht tevreden? Vragen waarmee veel organisaties worstelen, terwijl ze tegelijkertijd een schat aan waardevolle gegevens verzamelen via personeelsinformatiesystemen en business-software.
Op donderdag 17 mei vindt in Postillion Bunnik de derde editie van het Nationaal HR Analytics Congres plaats. Irma Doze, mede-eigenaar van AnalitiQs en dit jaar opnieuw dagvoorzitter, opent het congres met onder meer de resultaten van het jaarlijkse HR Analytics onderzoek. Tijdens de dag kunnen bezoekers inspirerende praktijkcases (onder meer Rabobank, Shell, Alliander en Rijksuniversiteit Groningen) en interessante workshops volgen. Samen met de dagvoorzitter blikken we vooruit op deze bijzondere dag.
Hoewel nieuwe technologieën het recruitmentproces makkelijker en sneller maken, blijft menselijk contact essentieel om talent aan te trekken en te behouden. Bij elke fase in werving en selectie blijkt een oprechte menselijke connectie een cruciale rol te spelen. Werkzoekenden willen een goede match met hun passies en waarden, en zoeken naar signalen van vertrouwen bij hun potentiële nieuwe werkgever.
Werkgeluk is tegenwoordig een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Dat zit ‘m in de sfeer, doorgroei- en opleidingsmogelijkheden, bonusregelingen. Maar ook vooral in aandacht. Tijdens een reportage van Brandpunt+ ging Liesbeth Staats op bezoek bij bedrijven die op een creatieve manier aan het werkgeluk van werknemers werken.