Logo
  • Nieuws
  • 5 juni 2008
  • Mariel Hovemann

‘Ziek’ barpersoneel kan tijdens EK huisbezoek verwachten

Horecabedrijven die tijdens het EK-voetbal extra ziekteverzuim verwachten, kunnen gratis huiscontrole aanvragen. Deze service biedt Horecarbo, de arbodienst voor de horeca, zijn klanten rond de wedstrijden van het Nederlands elftal. Van de gratis huisbezoeken moet een preventieve werking uitgaan.

Beeld ‘Ziek’ barpersoneel kan tijdens EK huisbezoek verwachten

“Uit cijfers tijdens vorige toernooien blijkt dat het aantal ziekmeldingen op zo’n moment 15 tot 20 procent hoger ligt dan normaal,” verklaart Mark Idzinga, directeur van Horecarbo. De arbodienst verwacht dat van de extra huisbezoeken een preventieve werking uitgaat. “Mensen melden zich sneller ziek als de werkgever weinig aandacht aan ze besteedt,” weet Idzinga uit ervaring.

 

De gratis huisbezoeken gelden niet alleen voor de dagen die volgen op de wedstrijden van het Nederlands elftal. “Een tapasrestaurant wil waarschijnlijk liever een extra controle na Spanje-Rusland.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.