Logo
  • Nieuws
  • 2 november 2020
  • Bron: Nu.nl

Oplopend quarantaineverzuim: Werkgevers voelen zich dubbel gedupeerd

Steeds meer werknemers kunnen niet komen werken vanwege quarantaine. Werkgevers moeten de betreffende werknemers doorbetalen maar kunnen geen beroep doen op de verzuimverzekering. Volgens AWVN speelt dat steeds meer bedrijfstakken parten zo meldt Nu.nl.

Beeld Oplopend quarantaineverzuim: Werkgevers voelen zich dubbel gedupeerd

Werkgevers kunnen alleen een beroep doen op de verzuimverzekering als een werknemer echt ziek en ziekgemeld is. Niet als een werknemer verplicht in quarantaine moet.

Het zogenaamde quarantainegerelateerde verzuim speelt steeds meer in het mkb en de industrie zo geeft een AWVN-jurist Jan Mathies aan bij Nu.nl. "Als je pech hebt, moet je je werknemers een paar keer missen, omdat ze meermaals meldingen krijgen via de corona-app. En hoelang zal deze situatie nog duren?" 

Volgens vakbonden CNV en FNV blijkt uit een groeiend aantal meldingen dat meerdere werkgevers in Nederland hun personeel afraden de CoronaMelder te installeren zo meldt Trouw.

Producttips

Ook interessant

Whitepaper Verzuim
Download de gratis whitepaper

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.