Logo
  • Achtergrond
  • 16 oktober 2018
  • Robidus

Ook transitievergoeding bij gedeeltelijk ontslag

Sommige werknemers zijn om gezondheidsredenen genoodzaakt minder uren te gaan werken. De Hoge Raad heeft nu bepaald dat zij ook recht hebben op een transitievergoeding voor de gedwongen urenvermindering.
Beeld Ook transitievergoeding bij gedeeltelijk ontslag

Werknemers hebben recht op een transitievergoeding als de werkgever hun dienstverband beëindigt. De hoogte wordt bepaald op basis van het aantal dienstjaren. Neemt een werknemer zelf ontslag dan is er geen recht op een transitievergoeding.

Wat betekent dit dan voor de werknemer die om gezondheidsredenen minder uren moet gaan werken? Hun arbeidsovereenkomst wordt immers aangepast aan het lagere aantal uren. Soms wordt de arbeidsovereenkomst zelf formeel beëindigd en wordt de werknemer opnieuw in dienst genomen voor een lager aantal uren.

Ook transitievergoeding bij gedeeltelijk ontslag

De Hoge Raad heeft bepaald dat een werknemer die om gezondheidsredenen substantieel minder uren moest gaan werken, ook recht heeft op een transitievergoeding. Vanzelfsprekend wordt deze alleen berekend over het aantal uren dat wegvalt.

Robidus biedt integrale diensten op het snijvlak van Finance en HR, gericht op de inzetbaarheid van personeel. De maatwerk advisering en ondersteuning zijn gebaseerd op een best practice platform en voegen waarde toe aan de diverse thema’s rondom sociale zekerheid.

Producttips

Ook interessant

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.