Logo
  • Nieuws
  • 1 februari 2019
  • Bron: NOS

Proeftijd niet verlengd in WAB

De verlenging van de proeftijd van twee naar vijf maanden is van de baan. Een meerderheid in de Tweede Kamer ziet niets in het wetsvoorstel van minister Koolmees van Sociale Zaken.

Beeld Proeftijd niet verlengd in WAB

Het voorstel om de proeftijd te verlengen maakt deel uit van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Vakbonden en ook de Raad van State hadden bezwaar tegen dit plan.

De regeringspartijen staan wel achter andere voorstellen uit de WAB. Bijvoorbeeld de extra mogelijkheid om iemand te ontslaan. Deze nieuwe negende grond geeft de rechter de mogelijkheid omstandigheden te combineren.

Ook het voorstel om werknemers vanaf de eerste dag recht te geven een transitievergoeding (ontslagvergoeding), ook tijdens de proeftijd krijgt bijval. En dat werknemers die op payrollbasis werken, minimaal dezelfde arbeidsvoorwaarden krijgen  als de werknemers die in dienst zijn bij de opdrachtgever.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.